Hayata futbolla tutunuyor

MANİSA (İHA) - Doğuştan tek bacağı olmamasına rağmen futbola olan merakından hiç vazgeçmeyen ve sokaklarda başladığı futbolu bugün ampute futbol takımında profesyonel olarak sürdüren 13 yaşındaki Atilla Altınçöp, hayatından memnun olduğunu söyledi.

Atilla, Manisa'da düzenlenen Türkiye Ampute Futbol Şampiyonası'nda sergilediği hızlı oyun ve yeteneğiyle izleyenleri şaşırtıyor.

Anne karnındayken babasını trafik kazasında kaybederek öksüz kalan Atilla Altınçöp, dünyaya tek bacaklı olarak geldi. 5 yaşında futbol topuyla tanışan ve baston yardımıyla sokak arasında arkadaşlarıyla futbol oynayan Atilla, engeline rağmen kendisini tanıyan ve oyunlarını izleyen herkesi şaşırtmaya başladı. Çevresindekileri oyunuyla kendisine hayran bırakan Atilla, çok küçük yaşta başlayan futbol merakından hiç vazgeçmedi. Eğitimindeki başarısını spordaki yeteneğiyle pekiştiren ve çocukluğunu futbol oynayarak geçiren Atilla'ya, futboldaki hayallerini gerçekleştirme fırsatı Türkiye'de yeni yeni gelişmeye başlayan ampute futbol ile doğdu. Kendisini öz çocuğu gibi seven ve eğitiminin yanı sıra spor yaşamında da en büyük desteği veren üvey babası Recep Altınçöp'ün girişimleriyle Atilla, bugün İzmir Özel İdarespor ampute tutbol takımında forma giymeye başladı.

Reklam
Reklam

Bu yıl 2.'si Manisa'da düzenlenen Türkiye Ampute Futbol Şampiyonası'nın en genç oyuncusu olan Atilla, ağabeyleri ve hatta babası yaşındaki büyükleriyle birlikte aynı takımda kulübü için ter döküyor. Yeteneği, hızlı ve hırslı oyunuyla görenleri şaşırtan Atilla, aynı zamanda sakin ve sempatik kişiliğiyle de turnuvaların en ilgi çeken oyuncularından biri oldu. Yeteneği sadece futbolla sınırlı olmayan Atilla, tek bacağıyla bisiklet kullanıyor, ağaçlara tırmanıyor, en az arkadaşları kadar hızlı koşabiliyor.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde annesi Yeter Altınçöp ve üvey babası Recep Altınçöp ile birlikte yaşayan Atilla, Söke ilçesinde Özel Ayşe Güven Koleji'nin de en başarılı öğrencilerinden biri olarak 7. sınıfa devam ediyor.

ÖZÜRLÜ OLANLAR HAYATA KÜSMESİN Kendisini hiçbir zaman özürlü görmediğini ifade eden Atilla, "Çocukken arkadaşlarım top oynarken ben kenarda durup onları izlemedim. Aralarına girip mücadele ettim. Yapamayacağım hiçbir şey yok. Futbol, basketbol oynuyorum. Bisiklet kullanıyorum, ağaca tırmanıyorum. Yani sağlam bir insan ne yapabiliyorsa ben de yapabiliyorum. Hatta sağlıklı arkadaşlarımın yapamadığını başarıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Futbolu çok sevdiğini anlatan Atilla, ileride Türkiye Mili Takımı'nda oynamayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca iyi bir takımda forma giymek için çabaladığını anlatan Atilla, şöyle konuştu: "Kendime güveniyorum. En iyi özelliğim çok koşmak. Engelime rağmen hiçbir şikayetim yok ve hayatımdan çok memnunum. Benim gibi tek bacağı olmayan ya da özürlü olanlar hayata küsmesin, evlerine kapanmasınlar. Futbol oynasın ya da farklı şeyler yapsınlar. Kendilerine güvensinler."
Atilla'nın üvey babası Recep Altınçöp ise oğlunu maçlarda bir an olsun yalnız bırakmadığını söyledi. Atilla'nın daha 4- 5 yaşındayken sokakta tek bacağıyla top oynamaya başladığını anlatan Recep Altınçöp, Atilla'nın futbol aşkını şöyle anlattı: "Arkadaşlarından hiçbir eksiği yoktu, fazlası vardı. Bu benim dikkatimi çekti. Atilla'nın iyi bir futbolcu olacağını düşünüyordum ancak o zaman ampute takımları yoktu. Geçen yıl bir gazetede Türk Ampute Milli Takımı'nın başarısının anlatıldığı bir haber okudum. Ampute Milli Takımlar Sorumlusu Halil İbrahim Köprülü'ye ulaşıp oğlumdan bahsettim. Bunun üzerine kısa bir araştırma yaptılar ve Atilla'yı İzmir Özel İdare Ampute Takımı'na çağırdılar. Şimdi haftanın iki günü oğlumu antrenmana götürüyorum. Çok başarılı. Yapamadığı bir şey yok. Belki tek bacağı yok ama olsaydı bu kadar başarılı olamazdı. Hiçbir eksiklik veya eziklik hissetmez. O benim için mükemmel bir evlat. Bütün özürlülere de örnektir."

Reklam
Reklam

İzmir İl Özel İdarespor Kulübü Teknik Direktörü Hasip Ertürk de, Atilla için şunları söyledi: "Takımın en genç oyuncusu. Hatta turnuvanın da en genç oyuncularından biri. Sürati çok iyi. Ancak yaşı küçük olduğu için biraz güçlenmesi gerekiyor. Buna rağmen oynatıyorum çünkü çok başarılı. Kendisinden yaşça ve fiziken büyük ağabeyleriyle dişe diş mücadele ediyor."

Ampute takımlarının antrenman koşullarından da söz eden Hasip Ertürk, oyuncuların daha duygusal olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca, antrenman şekilleri de farklı. Çünkü farklı yüklemeler yapılması gerekiyor. Ancak bazı evreler aşıldıktan sonra bu oyuncular en az sağlam futbolcular kadar zevkli bir mücadele ortaya koyabiliyor. Bu alanda İzmir'i temsilen Özel İdare Ampute Takımı olarak iddialı bir konuma gelmek için çok çalışıyoruz. Atilla da önemli oyuncularımızdan biri olacak."

Ampute Milli Takımlar Sorumlusu Halil İbrahim Köprülü ise, Türkiye'de ampute ligi oluşturulması çalışmaları olduğunu belirterek "Takımlarımızın oluşturulması için bu işe hevesli kişilerin başvurması gerekiyor. Bunlardan biri de Atilla oldu. Yaşı henüz çok genç. Babasıyla bağlantı kurduktan sonra Atilla Özel İdare Ampute Takımı'na davet edildi. Gayet de başarılı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam