Hayatı domino taşları gibi yıkıldı

Emine Hanım'ın hayatı oğluyla bir belediye otobüsüne bindiği gün altüst oldu

Emine-Zihni Aktan çiftinin tek çocukları Batuhan ile Bursa'nın Osmangazi ilçesinde mutlu bir hayatları vardı. Ta ki Emine hanım 2006 yılının Eylül ayında, oğlu Batuhan ile Emirsultan Mahallesi'ndeki bir akrabalarını ziyarete gidene kadar...

Emine hanım ve oğlu dönüşte belediye otobüsüne bindi. İnönü Caddesi'nde inmek için açık olan kapıya yönelen Emine Aktan, şoför Y. B.'nın otobüsü aniden hareket ettirince dengesini yitirdi, oğlu Batuhan'ın gözleri önünde kapıdan yuvarlandı.

Reklam
Reklam

Tekerleğin altında kalmaktan son anda kurtulan Aktan kafasını kaldırıma çarpıp komaya girdi. Beyin travması geçiren Aktan, yoğun bakımda doktorların uzun süren müdahalesi sonucu yaşama döndü ama yüzünün felç olması, sağ kulağının duyma özelliğini yitirmesi engellenemedi.

Yüzde 22.77 oranında engelli raporu verilen Aktan emekliliğine 1.5 yıl kala işyerinden çıkarıldı. Artık ailenin tek geçim kaynağı vardı. Zihni Aktan'ın işlettiği market. Ancak marketteki işler de ailenin ifadesine göre 40 bin YTL'yi bulan tedavi masrafları nedeniyle bozuldu, market battı. Tek çocuklarını okuduğu liseden almak zorunda kalan çiftin arası, ödeyemedikleri borç yüzünden evlerine haciz gelince açıldı.

Emine Aktan şimdi tek umudunun ‘kendisine bir geçmiş olsun dahi demeyen' Büyükşehir Belediyesi hakkında 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası olduğunu söylüyor. Mahkemenin 2.5 yıldan beri sonuçlanmadığını belirten Aktan kararlı: "Kaybedecek hiç bir şeyim kalmadı. Ben sakat kaldım, oğlum okulu bıraktı, eşim işyerini kapattı. Şimdi belediye avukatı mahkemeyi uzatıyor. Anlaşmak istiyoruz bize yanaşmıyorlar. İnsanın değeri bu mu?"

Reklam
Reklam