Hayatı Paylaşmaya "engel" Yok

Sakarya'da, bir sinema filmi duyma engelliler için alt yazılı, görme engelliler için de sahneler tek tek anlatılarak izletildi.

Sakarya'da, bir sinema filmi duyma engelliler için alt yazılı, görme engelliler için de sahneler tek tek anlatılarak izletildi.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Topluluğu'nca düzenlenen "Bir engel de sen kaldır; Engelsiz Sinema" projesi kapsamında, "Babam ve Oğlum" filmi duyma engelliler için alt yazılı gösterildi.

Filmdeki diyalogların haricinde yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dahil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engelli vatandaşların gerçek ihtiyacının sevgi olduğunu söyledi.

Yüce, engelli vatandaşların hayatını engeli olmayanların zorlaştırdığına işaret ederek, "Engelli kardeşlerimizin bizlerden beklediği tek şey var. Hayatı birlikte sevgiyle yaşamak ve sadece bir gülümseme. Engelli kardeşlerimizin gerçek ihtiyacının sevgi olduğunu gördük. Engelli vatandaşlarımız konusunda herkesi bir şeyler yapmaya davet ediyoruz. Birlikte çok güzel şeyler yapabiliriz" diye konuştu.

-"Sinema hayattır"-

Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu Başkanı Seyfi Demirci de sinemada engelli vatandaşların bir engelini daha kaldırmaya niyetlendiklerini ifade etti.

Demirci, sinemanın hayatı renklendirmenin bir yolu olduğunu vurgulayarak, "Siyah beyaz düşüncelerimizden bir gök kuşağı oluşturmayı amaçlayan topluluğumuz bugün engelsiz sinema programı ile yüreğinde engel olmayan herkes ile birliktedir. Sinema hayattır ve bu hayatı herkes yaşamalıdır. Bu hayatı paylaşmaya hiçbir engel yoktur" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından gözlerine "Hayatı paylaşmaya engel yok" yazılı bandaj takan Sakaryalılar engelli vatandaşlarla birlikte filmi izledi.

Muhabir: Çağrı Turgut / Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: