Hayatım boyunca böyle bir şey yaşamadım

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi Avukat Süleyman Aydın...

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi Avukat Süleyman Aydın, "Millein oylarıyla seçilen mazbatasını almış milletvekillerinin yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir." dedi.

Aydın, kamuoyunda çeşitli davalardan yargılanan ve tutukluluk süresi uzayan milletvekillerinin ve partili yöneticilerin karşı karşıya kaldığı hukuki sürece değindi.

Aydın, "Milletin oylarıyla seçilmiş ve mazbatasını almış milletvekilinin yeri elbette Türkiye Millet Meclisidir. Türkiye'de tutukluk sürecinin boyutu farklılaştı ben meslek hayatım boyunca böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmadım. İçeride bulunan her tutuklu devletin sırtına bir yük olarak biniyor. Adil ve süratli bir hukuk sürecinin olması gerekir. Çükü hukuk bir gün herkese lazım olacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Yargılama süreciyle ilgili olarak yaşanan süreçte hukuka güven ortadan kalktı mı sorusuna da yanıt veren Aydın, "Ben umudumu koruyorum. Çünkü korumak zorundayım. Bir ülkede hukuk bitmişse orada huzurdann, barıştan, adaletten söz edilemez. Bu soruya hayır kalmadı diyerek yanıt vermek istemiyorum. Hukuk hepimize lazım, ona sahip çıkmalyız, onun izinden yürümeliyiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz