Mühendislik öğrencilerinin Maxwell Denklemleri yüzünden kulağını fazla fazla çınlattığı James Clerk Maxwell'in 1876 yılında yayınladığı bu kitabı; Alan Turing'in kütüphane ödünç listesinde 5. sıradaydı.
İngiliz astrofizikçi Sör James Jeans'in bilimi popülerleştiren bu kitabı da Alan Turing'in favorilerindendi.
Evrenin başlangıcı, evrim ve evrenin genel yapısı gibi şu anda bile merak uyandıran konulara 1929 yılında değinen James Jeans bu kitabını, verdiği derslerdeki ve konuşmacı olarak katıldığı toplantılardaki konuşma metinlerini derleyerek oluşturmuştu.
İngiliz matematikçi ve filozof Alfred North Whitehead'in çığır açan eseri Bilim ve Çağdaş Dünya, kütüphaneden defalarca Alan Turing'e yazılan kitaplardan.
1925 yılında yayınlanan kitap, 20. yüzyılın en büyük bilimsel gelişmelerine kültürel ve sosyal açıdan yaklaşan, oldukça ufuk açıcı bir kitap.
Hatta güzel haber; orjinal metni şu adresten ücretsiz olarak indirilebilmekte!
Alice Harikalar Diyarı'nda romanını da defalarca okuyan Alan Turing, asıl bu çocuk romanının devamına hayrandı: Aynanın İçinden.
Alan Turing'in kütüphane listesinin birinci sırasında, bir başka çığır açan bilimadamı Albert Einstein'ın ünlü kitabı bulunmaktaydı.
1920-1922 yılları arasında Einstein'ın verdiği derslerin notlarından düzenlenmiş olan kitap serisinin ilk kitabı Newton, Maxwell ve Lorentz gibi ünlü fizikçilerin araştırmalarına da değinilen 'İzafiyet Teorisi'ydi.
Alan Turing'in favorisi olan serinin ikinci kitabıysa, öklityen geometri ile uzay boşluğu ve sonsuzluğu açıklıyordu.
Einstein'ın bu kitabı, Gutenberg Projesi kapsamında şu adresten ücretsiz olarak indirilebilir durumda!