Hayatını kaybeden Birgün'ün müdürüne son görev

Beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Birgün gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu için gazetenin Mecidiyeköy'deki...

Beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Birgün gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İbrahim Çeşmecioğlu için gazetenin Mecidiyeköy'deki binası önünde tören düzenlendi. Törenin ardından Çeşmecioğlu'nun cenazesiı toprağa verilmek üzere Ulus Mezarlığı'na götürüldü.
Gazeteci İbrahim Çeşmecioğlu, Cerrahpaşa Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti. Çeşmecioğlu için Birgün gazetesi binası önünde tören düzenlendi. Törene gazete çalışanları, sendika temsilcileri ve bazı siyasi parti başkanlarıyla Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Tören Çeşmecioğlu'nun öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş bir konuşma yaparak Çeşmecioğlu'nun mesleki ve insani olarak çok değerli bir insan olduğunu söyledi. Konuşmalar sırasında Çeşmecioğlu'nun sevenleri göz yaşlarını tutamadı. Tören sonrası cenaze toprağa verilmek üzere Ulus Mezarlığı'na götürüldü.

Reklam
Reklam

İBRAHİM ÇEŞMECİOĞLU KİMDİR?
İbrahim Çeşmecioğlu, 1 Mayıs 1960 yılında Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan sonra Devrim Ortaokulu’ndan mezun oldu. Liseyi Ahmet Kanatlı Lisesi’nde tamamladı. Aynı yıl Eskişehir EİTİA Kimya Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda bir süre eğitim gören Çeşmecioğlu,1980 yılında Eskişehir Devrimci Yol Davası’ndan yargılandı ve Eskişehir Askeri Cezaevi'nde 2 yıl tutuklu kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra Ankara’da Barış, Ulus ve Günaydın gazetelerinde çalıştı. 1986 yılında İstanbul’a yerleşen İbrahim Çeşmecioğlu, Demokrat Dergisi, İşçilerin Sesi Dergisi, Sabah ve Milliyet dergilerinde çalıştı. 2004 yılından beri Birgün Gazetesi Yazıişleri ve Sorumlu Müdür görevlerinde bulunan Çeşmecioğlu, kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde Parti Meclisi üyeliği yaptı. Çeşmecioğlu son olarak ÖDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz