Hayatını kaybedenler 50'yi geçti

LONDRA (İHA) - İngiltere'nin başşehri Londra'da dün sabah metro ve otobüslerde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50'yi geçtiği bildirildi.

Londra polisinden yapılan açıklamada, metro trenlerinde 3, iki katlı bir otobüste 1 bombanın patladığı olaylarda bazı cesetlerin hala yeraltında olduğu belirtildi.

Bu arada, dünden itibaren kayıp olanların yakınları ve arkadaşları şehirdeki çeşitli hastanelerde yakınlarını aramaya devam ediyor.

Sadece iki katlı otobüste meydana gelen patlamada en az 13 kişinin öldüğünü söyleyen polis kaynakları, metroda meydana gelen patlamalarda ise onlarca kişinin öldüğünü kaydediyor.

Reklam
Reklam

Londra Polis Kuvveti Komiseri Ian Blair, yaptığı açıklamada, "Şu anda yapabileceğim en önemli açıklamada, bu korkunç olayların sorumlularının izlerini sürmek ve yakalamanın, Metropolitan Polis Servisi'nin vazgeçilemez kararı olduğudur" dedi.

Ian Blair, ölü sayısının 50'yi geçtiğini kaydederek, "Kesin sayıyı belirlemede polis büyük zorluk içinde. Çünkü Russel Meydanı istasyonundaki patlama, yerin epey altında meydana geldi. Russel Meydanı'ndaki metro treninde hala cesetler bulunuyor Trende ne kadar ceset olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Daha önce Russell Meydanı metrosundaki patlamada en az 21 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Ölenlerin yanı sıra 700 kişinin yaralandığı ve bunların 350'sinin hastanelere kaldırıldığı ve hastanelere kaldırılanların 100'ünün geceyi hastanelerde geçirdiği kaydedildi. 22 yaralının durumunun çok ağır olduğu belirtildi.

Londra'da dün meydana gelen saldırıda yaralanan 700 kişi arasında 4 de Kosovalı'nın bulunduğu ve yaralı Kosovalılar'ın sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Kosova medyası, Londra'da yaşayan bir Kosovalı'nın verdiği bilgiler ışığında, bombalı saldırılarda 4 Kosovalı Arnavut'un yaralandığı haberine yer verdi. Haberde, adları açıklanmayan yaralı Kosovalı Arnavutlar'ın İngiltere'de yaşadığı ya da turist olarak İngiltere'ye geldiği konusunda net bir bilgi verilmedi.
Kosova medyası, bombalı saldırılarda yaralanan Kosovalı Arnavutlar'ın tedavi gördüğünü ve sağlık durumlarının iyiye gittiği
bildirdi.

Bu arada, Kosova'da, İngiltere'de yaşanan teör saldırıları sert bir dille kınandı. Kosova İslam Birliği'nin de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşlar, insani değerleri hiçe sayan bu saldırıların özgür dünyaya yönelik olduğunu belirtti.