Hayatını kaybedenlerin ailelerinden ‘Madımak müze olsun’ talebi

Madımak Oteli’nde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin aileleri, Sivas’a gelerek otel önünde ‘Madımak utanç müzesi olsun’...

Madımak Oteli’nde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin aileleri, Sivas’a gelerek otel önünde ‘Madımak utanç müzesi olsun’ taleplerini dile getirdi. Polis, kent merkezinde otobüsten inan gurubun, önce otel önüne yürümesine izin vermedi, ancak daha sonra otelin yaklaşık 30 metre yakınında basın açıklaması yapılmasına müsaade etti.

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen Pir Sultan Abdal’ı Anma etkinliklerinde çıkan olaylarda Madımak Oteli yanmış ve 37 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın 18. yıldönümü öncesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin organizesinde olayda ölenlerin aileleri, bugün Sivas’a gelerek basın açıklaması yaptı.
Polis, basın açıklamasından önce kent meydanında ve otel önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Otobüs ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen aileler, burada araçtan inerek Madımak Oteli’ne yürümek istedi. Polis önce buna izin vermedi. Emniyet yetkilileri ile gurup arasında kısa süren sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra gurubun Madımak Oteli’nin yaklaşık 30 metre yakınına kadar yürümelerine ve burada basın açıklaması yapmalarına müsaade edildi.
Madımak Oteli’nin müze yapılması yönünde taleplerin yer aldığı sloganlar eşliğinde gurup, izin verilen yere kadar yürüdü. Burada otel yangınında ölen Gülsüm Karababa’nın abisi Hüseyin Karababa, Madımak olaylarının hala aydınlatılamadığını savunarak, buranın ‘utanç müzesi’ yapılması gerektiğini söyledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül de şu anda kamulaştırılan ve Bilim Kültür Merkezi’ne dönüştürme çalışmalarının sürdüğü otelin müze dönüştürülünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından gurup yine polis kordonu eşliğinde, kent merkezindeki otobüslerinin yanına kadar yürüdü. Grup, daha sonra buradan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz