Hayatınız Boyunca Karşılaşmamanız Gereken 14 İnsan Türü Ve Psikolojik Etkileri

Belki siz de biraz delisinizdir ama bu kadarı da fazla!

Bipolar: Bireyin duygudurumunda, enerjisinde ve işlevselliğinde alışık olmadık düzeyde dalgalanmalara neden olan bir psikiyatrik hastalıktır.

Narsistik Kişilik Bozukluğu: Kendisinin başkalarından çok daha önemli olduğu duygusu içindedir. Düşünceleri ,hayalleri büyük bir güç, engin bir deha, kusursuz bir güzellik ve mükemmellik üzerinedir.

Aşırı Yeme Hastalığı: Bu hastalığa sahip kişiler bir oturuşta veya çok kısa bir sürede aşırı miktarlarda yemek yerler.

Paranoya: Paranoya, aşırı endişe veya korkuyla karakterize edilen, sıkça mantıksız kuruntularla bilinen bir rahatsızlıktır. Takip ediliyorum düşüncesi sıkça rastlanır ve insanı kamufle olmaya iter.

Yeme bağımlılığı: Aşırı yeme ya da açlık olmasa bile yemeyi kontrol edememe, normalden daha hızlı yeme

Yansıtma: psikopatolojide paranoya ile birlikte anılan bir savunma mekanizmasıdır. Bir tür davranış bozukluğu ve ruhsal rahatsızlıktır.

Kronik Yorgunluk Sendromu: Sürekli başınız ve kaslarınız ağrıyor; her fırsatta dinlenmenize rağmen bir türlü kendinizi toparlayamadığınızı hissediyorsanız...

Depresyon: zaman zaman kendini üzüntülü ve mutsuz hissetme. İşleri bırakma, her şeyden vazgeçme ve yalnız kalma isteği.

Antisosyal kişilik bozukluğu veya diğer adıyla sosyopati: göz altına alınmayı gerektiren fiilleri işlemek suretiyle belirlenmiş, hukuka uygun davranışları tespit eden sosyal kurallara uymama

Borderline Kişilik Bozukluğu: Karşısındakileri aşırı büyütüp, göklere çıkarma ve aşırı değersizleştirip, gözden düşürerek, yerin dibine sokma gibi başkalarına aşırı değer, değersizlik verme

Histrionik Kişilik Bozukluğu: hayatlarında sürekli aşırı dramatik davranarak dikkat çekmeye çalışan insanlar için kullanılmaktadır.

Yaygınlık: her zaman en iyisini ben bilirim, en iyisini ben yaparım ve kimse benden iyi bilemez gibi düşüncelere girerler. Genellikle 40 yaşından sonra görülen bir hastalık türüdür.

Özgüven Eksikliği: Aşağılık duygusu, umutsuzluk gibi duyguları, genellikle evde, okulda veya işte yaşadığımız kimi olumsuz yaşam deneyimlerinden sonra ortaya çıkar.

Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı bir hastalıktır.