Hayatlarında Ilk Defa Lig Maçını Statta Izlediler

Mersin’de Ufuk Okuma Salonları’na devam eden 60 ilköğretim okulu öğrencisi, hayatlarında ilk defa bir lig...

Mersin’de Ufuk Okuma Salonları’na devam eden 60 ilköğretim okulu öğrencisi, hayatlarında ilk defa bir lig maçını statta izledi.

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) desteği ile Mersin İdmanyurdu ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmayı izleyen öğrenciler keyifli bir hafta sonu geçirdi. Tezahüratlarla takımlarına destek veren öğrenciler, bundan sonra maçları stadyumdan izleme imkanı bulacak.

Yakup Ertay isimli öğrenci ilk defa bir lig maçını stadyumda izlediğini belirterek, “Çok heyecanlandım. Mersin İdmanyurdu’nun futbolcularını ilk defa canlı olarak gördüm. Bizi bu imkanı verenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi. Yakup Ertay isimli öğrenci de "İlk kez Mersin İdmanyurdu'nun maçına geliyorum. İlk kez futbolcuları gördüm. Çok heyecanlıyım. Bizi maça getirdikleri için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Mersin-Der bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okumu Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değermenci, kenar mahallelerde dershaneye gidemeyen öğrencilere SBS'ye hazırlık ve okula takviye kursları verdiklerini söyledi. Öğrenciler için gezi, futbol turnuvaları, fidan dikimi ve kitap okuma yarışmaları gibi sosyal aktiviteler de düzenlediklerini ifade eden Değirmenci, "Mersin İdmnayurdu Kulübü’nün yetkililerinin ev sahipliği ile öğrencileri maç izletmeye getirdik. Bundan sonra Mersin’in bütün maçlarına öğrencilerimizi belli sayılarda getireceğiz. Bu maç vesilesi ile ilk defa şehrin bu tarafına geçen öğrencilerimiz var." diye konuştu.

Mersin-Der Başkanı Şahin Mirici ise amaçlarının çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Mirici, çocukların boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirerek sosyal faaliyetlerin içinde tutmak istediklerini aktardı.

ASİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Bulut da sanayi ve ticaretin yanında sosyal ve kültürel alanda da çalışma yaptıklarını ifade etti. Daha etkin sonuç alabilmek için özellikle eğitim alanına yöneldiklerini vurgulayan Bulut şöyle devam etti: "Mersin'in yoğun göç alan bölgelerinde açılan okuma salonlarındaki öğrencilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geleceğimiz olan bu gençlerimizle Mersin İdmanyurdu’nun maçlarını izleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mersin İdmanyurdu Yönetim Kurulu Üyesi ve Stat Amiri İbrahim Çakar ise gençlerin spora kazandırılması için proje başlattıklarını ancak yetersiz kaldıklarını söyledi. Bu eksikliği kısa sürede gidereceklerini anlatan Çakar, "Ama okuma salonları bir hamle yaparak bizden önce davranarak, çocuklarımıza ön ayak oldu. Böyle bir projenin içerisine aldıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizde stadın kapısını sonuna kadar açacağımız bildirdik. Çocuklarımıza katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize." açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: