Hayatlarında ilk kez lunaparkta eğlendiler

Bursa'nın dağ köylerinde öğrenim gören 260 öğrenci, karne hediyesi olarak lunaparkta eğlendi. Hayatlarında ilk defa...

Bursa'nın dağ köylerinde öğrenim gören 260 öğrenci, karne hediyesi olarak lunaparkta eğlendi. Hayatlarında ilk defa lunaparka giden çocuklar çarpışan araba, hızlı tren ve rangere binerek doyasıya eğlendi.
Bursa'nın "Dağ yöresi" olarak bilinen Keles'in köylerinden gelen çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Çoğunluğu ilk kez geldikleri Bursa'nın güzelliğine hayran kalırken kimileri de lunaparkta doyasıya eğlendi. Kuruluşunu geçtiğimiz yıl tamamlayan Dağdibi Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, çevre köylerdeki 260 çocuğa karne hediyesi olarak 'Gelecek için umut çocuktur' projesi geliştirdi. Dernek tarafından hayata geçirilen projeye işadamları ve belediyeler de destek verince çocukların yüzü güldü. Otobüslerle sabahın erken saatinden Bursa şehir merkezine gelen 260 öğrenci, hayatlarının en güzel anlarını yaşadı. Pınarcık-Dağdibi İlköğretim Okulu, Epçeler İlköğretim Okulu, Büyük Deliller İlköğretim Okulu, Küçük Deliller İlköğretim Okulu, Güney Budaklar İlköğretim Okulu'nda okuyan 260 çocuğa 40 öğretmen nezaret etti.
6 ayrı köyden gelen öğrenciler hayatlarında ilk defa lunaparka gelmenin mutluluğunu yaşadı. Öğretmenleri refaketinde önce dönme dolaba binen öğrenciler, çarpışan araba, atlı karınca, tren ve gondolun keyfine doyamadılar. İlköğretim çağındaki çocukların Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra lunapark ve hayvanat bahçesini gezdiğini belirten Dağdibi Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Mehmet Yavaş, önümüzdeki yıllarda da bu projeyi sürdürmek istediklerini kaydetti. Yavaş, "Geçen yık kurulmuştuk, ne yapabiliriz noktasında düşünürken böyle bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. Karne hediyesi olarak bu programı düzenledik. 5 ilköğretim okulunun öğrencilerini şehir merkezi ile tanıştırdık. Öğrencilerimiz ilk defa lunaparka geldi. İnşallah seneye de projeyi gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz