Haydar Aliyev Meslek Lisesi'nde çalışmalar hız kazandı

Azeri Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) desteği ile Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev adına Kars’ta yaptırılan...

Azeri Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) desteği ile Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev adına Kars’ta yaptırılan 32 derslikli meslek lisesinin inşaatında sona yaklaşıldı.
Azerbaycan Kars Konsolosu Ayhan Süleymanov, Haydar Aliyev Meslek Lisesi’nin kısa sürede bitirilerek faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yenişehir Mahallesi'nde Şeker Fabrikası yanında temeli atılan okulun inşaatını ziyaret eden Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, şantiye yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ı sevdiği kadar Türkiye’yi de çok sevdiğini belirten Süleymanov, "Bu sevgi onun dilinden çıkan ‘Biz bir millet iki devletiz’ deyiminde ortaya çıkıyor. Her bir Azerbaycan vatandaşının kalbinde bu sevgi yaşatılıyor ve bu sevginin göstergelerinden biriside bu okul olacaktır. Düşünüyorum ki, bu okulun yapılması kadirşinas Kars Halkını sevindirmiştir. Çünkü bu okuldan mezun olan çocuklarımız gelecekte kendi alanlarında Türkiye için başarılı birer fert olacaklar." diye konuştu.
22 dönüm arazi üzerine 32 derslik, yatakhane, yemekhane, konferans salonu, kapalı spor salonu olan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi Kasım ayı sonunda bitirilerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz