Haydar Aliyev’in Ismi Eskişehir’de Yaşatılacak

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi´nde açılan Haydar Aliyev Bilgi ve Araştırma Merkezi, merhum Azeri lider Aliyev´i tanımak...

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi´nde açılan Haydar Aliyev Bilgi ve Araştırma Merkezi, merhum Azeri lider Aliyev´i tanımak isteyenlere kapılarını açtı. Merkez, Türk dünyasına ve Aliyev´in hayatını öğrenmek isteyenlere ayrıntılı araştırma imkanı sunacak.

Anadolu Üniversitesi ve Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir´de açılan merkez, Aliyev´in hayatını, fikirlerini, eserlerini ve kişiliğini anlatan kitap, yazı, fotoğraf ve elektronik kitabı barındırıyor. Merkezin açılışını Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Azerbaycan Milletvekili ve Medikal Üniversitesi Rektörü Prof. Amiraslanov Ahliman Tapdigoglu, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Necibe Nesibova birlikte yaptı. Rektörler Aydın ve Tapdigoglu, Haydar Aliyev´in büstünü açarak merkezi hizmete soktu. Ardından Azerbaycan heyeti ve Prof. Dr. Aydın, Merkez Müdürü Doç. Dr. Bilgihan Uzuner´den bilgi aldı. Aliyev´in hayatından kesitler sunan elektronik kitabı da inceleyen Aydın ve Tapdigoglu, daha sonra birbirlerine hediyeler takdim etti.

Reklam
Reklam

İKİ KARDEŞ ÜLKENİN BİLGİ MERKEZİ OLACAK

Milletvekili ve Rektörü Tapdigoglu, merkezin amacının iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. “Azerbaycan’daki başarılar, Türkiye’de güzel temsil edilsin. Türkiye’nin, Anadolu Üniversitesi’nin başarıları Azerbaycan’da duyulsun, görülsün.” diyen Tapdigoglu, böyle bir merkezin açılmasının üniversiteler arasındaki ilişkileri geliştireceğine de inandığını söyledi. Tapdigoglu, şöyle devam etti: “İlişkilerin coğrafyası da gelişecek ve ilişkilerimiz daha hızlı bir şekilde devam edecek. Bu merkezin çok büyük gayesi var, çok büyük önemi var. Biz Azerbaycan olarak buna çok büyük önem veriyoruz ve son derece değerli görüyoruz.”

Müdür Uzuner ise sanat faaliyetleriyle ilgili olarak Bakü’yle yapılan temaslar sonucunda merkezin hayata geçirildiğini söyledi. Doç. Dr. Uzuner, “İki ülkenin gelenekleri ve kültürüyle alışveriş yapabileceği çok önemli alanlar var. Bu noktadan da yürüdüğümüz zaman iki kültür, çok daha zenginleşerek geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz