Haydar Aliyev'in Öğrencileri Belirlendi

Petkim Socar Turcas’ın Aliağa’da yaptırdığı Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde nakil ve yedek...

Petkim Socar Turcas’ın Aliağa’da yaptırdığı Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde nakil ve yedek nakil hakkı kazanan öğrenciler belirlendi.

Kayıt Kabul Komisyonu, 09.10.2012 ve 10.10.2012 tarihlerinde yapmış olduğu çalışma sonucunda, kesin nakil ve yedek nakil hakkı kazanan öğrencileri belirleyerek, listeleri öğrencilerin şuan öğrenim gördükleri okullara göndererek, öğrenciler ve velileri bilgilendirdi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada ortaöğretim kurumlarının anadolu liseleri bölümünde okuyan öğrencilerin, anadolu lisesi hakkından vazgeçmiş sayılacağı, velilerin öğrencilerinin öğrenim gördükleri okullara giderek, Anadolu Lisesi hakkından vazgeçtiklerine dair dilekçe vermeleri gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Nakli gerçekleşen öğrencilerin, 15.10.2012 günü Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim öğretimlerine devam edeceklerini belirtildi. Haydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne Nakil Talebinde Bulunan Öğrenci Sayısı 243 olarak belirlendi. 146 öğrenci asil nakil kayıt hakkı kazanırken; 92 öğrenci yedek nakil kayıt hakkı elde etti. Beş öğrencinin başvurusu çeşitli gerekçelerle reddedilirken; dört kişi de öksüz-yetim kontenjanından yararlandı.

Açılışı yapılması beklenen Heydar Aliyev Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne, nakil yoluyla 34 Azerbaycan uyruklu öğrenci ve 146 T.C. Vatandaşı öğrenci; toplam 180 öğrenci alınacağı Aliağa ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz