"Haydi kadınlar siyasete" kampanyası

ANKARA (İHA) - Demokratik Sol Parti (DSP), kadınların siyasette daha çok yer almaları amacıyla "Haydi Kadınlar Siyasete" kampanyası başlattı.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, parti genel merkezinde düzenlendiği basın toplantısında, kadınların toplumda daha etkili duruma gelmeleri ve siyasette daha çok yer almaları amacıyla "Haydi Kadınlar Siyasete" kampanyası başlattıklarını açıkladı. Bayer, Atatürk'ün, toplumda ayrımcılığın kaldırılması ve eşitliğin sağlanması konusunda dev adımlar attığını ve o dönemde Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını birçok batılı ülkeden önce elde ettiğini söyledi. Ancak bu büyük atılımın daha sonra sürdürülemediğini ifade eden Bayer, "Kadınlar olarak yasal haklarımızı bile yeterince kullanamadık. Kadınlarımız, geleneklerin, alışkanlıkların, bağnazlığın kurbanı olmaya devam etti" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarının yanlış politikalarıyla en çok kadınlara zarar verdiğini savunan Bayer, şunları kaydetti:
"Kadrolaşmada ilk önce görevden alınan veya işten çıkarılan kadınlardır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle yavrusunu doyuramamanın acısını yaşayan kadınlardır. Terörde oğlunu, eşini kaybeden yine kadınlardır. Şimdi, parti olarak 'Haydi Kadınlar Siyasete' kampanyasını başlatmış bulunuyor. Kadınların siyasete ilgi duymalarını, siyasete girmelerini önemsiyoruz. Çünkü, siyaset, karar mekanizmalarında yer almanın, ülke yönetiminde etkili olmanın en önemli yoludur."
Bayer, kadınların güçlü ve sağduyulu iradesinin AK Parti iktidarının tarihe gömülmesinde de etkin rol oynayacağına inandıklarını belirterek, "Kampanyamızın amacı, kadınlarımızın toplumda daha etkili duruma gelmelerini ve siyasette daha çok yer almalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Bayer, kampanya kapsamında, 16 Nisan Pazar günü, Adana, Lüleburgaz, İzmir ve Eskişehir'de, 22 Nisan Cumartesi günü de Ankara, Ordu ve Van'da 7 bölge toplantısı gerçekleştireceklerini söyledi. Bayer, sloganını "Haydi Kadınlar Siyasete, Çocuğun İçin, Ailen İçin, Bölgen İçin, Ülken İçin Eşit Hak, Eşit Yetki" olarak belirledikleri kampanyanın ardından geniş katılımlı bir kadın kurultayı gerçekleştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam