Hayırlı evlat Arda Turan

Atletico'yu finale taşıyan milli oyuncu G.Saray'a da 1 milyon Euro kazandırdı.

Türk futbolunun hem futboluyla hem de saha dışındaki yaşamıyla en çok konuşulan ismidir Arda Turan... 12 yaşında giydiği G.Saray formasıyla milli takımların alt yaş kategorilerinin tümünde oynayıp 2005-06'da sarı-kırmızılıların A takımında yaptığı patlama ile herkesin dikkatini çeken Arda Turan, A.Madrid kariyeri ile futbol hayatına bambaşka bir yol açarken Devler Ligi'nde de finale yükselerek bir kez daha göğsümüzü kabarttı...

2011-12’de A.Madrid'e 12 milyon Euro karşılığında 5 yıllık imza atan Arda, iki sezon önce kazanılan UEFA Avrupa Ligi'nin ardından bu kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasında finale yükseldi... G.Saray'ın evladı, eski kaptanı “Finali kazanırsak G.Saray bayrağı ile tur atacağım” derken takımına bilmeden bir katkı daha yaptı ve G.Saray'ın kasasına 1 milyon Euro daha girmesine neden oldu.

Reklam
Reklam

Atletico ile yapılan sözleşmede bonservis 12 milyon Euro görülürken, İspanyol ekibinin Devler Ligi'nde final oynaması halinde ise ‘1 milyon Euro daha G.Saray'a ödenir’ bonusu da yer alıyor. Chelsea karşısında Atletico’nun 3-1'lik galibiyetine, golü ile katkı yapan ve takımını finale taşıyan Arda, başarısıyla tüm Türkiye'nin yüzünü güldürürken yuvasına da 1 milyon Euro daha kazandırdı.

Florya'nın havasını en iyi soluyan isimlerden olan, hiçbir G.Saraylı oyuncunun içine sindiremediği 'mor' formaları gördüğünde “G.Saray forması giymeyecek miyiz?” diye soran ve bu sözleri yüzünden eleştirilen Arda, sık sık G.Saray'dan da başka takımda oynamayacağını da vurgulamak zorunda kalmıştı. Arda, G.Saray'a son katkısını da 1 milyon Euro ile yaparken artık herkes milli oyuncunun final maçını dört gözle bekliyor.

GÖRÜŞLER:

Sinan Engin:

'Hollywood yıldızı gibi'
Arda'yı kutlamak gerekiyor... Şu ana kadar dünyada tanınan bir oyuncumuz oldu. Avrupa'da bir sürü futbolcumuz vardı bugüne kadar ancak kimse Arda'nın Türkiye için yaptığı reklamı yapamadı. Hollywood yıldızları dünyada nasıl tanınıyorsa Arda da Türk futbolunun yıldızı olarak tüm dünyada tanınıyor.

Reklam
Reklam

Tek kelime ile müthiş oynuyor. İnşallah Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi kupalarını da alırlar.

Arda, Türkiye'nin gururu oldu diyebiliriz. Ardalar’ı çoğaltmak lazım. Avrupalı 12 milyon Euro verip bizden Arda'yı alıp Madrid'e götürüyor, biz ise 12 milyon Euro'ya Bruma'yı alıyoruz. Aradaki fark bu. Onun için de dünya çapında bir oyuncuyu ancak yüz yılda bir çıkarıyoruz.

Güntekin Onay:

'Almadığı kupa kalmayacak'

Arda, Atletico Madrid'e gittiğinde bu ülkede “Neden Atletico'ya gitti, keşke büyük takıma gitseydi, A.Madrid kim?” gibi çapsız yorumlar yapıldı. Ki Avrupa'ya transfer olan en pahalı Türk futbolcu olarak gitmişti... Simeone'nin gelmesi hem Arda'yı hem de takımı çok geliştirdi. Tarihi bir sezon geçiriyorlar. Arda bir yıldız ama çok iyi de bir takım oyuncusuna dönüştü. Her pozisyona kolayca devrilebiliyor.

İnsan olarak sıcak kanlı, pozitif, komplekslerden arınmış, dost canlısı güleryüzlü, harika bir kişilik. Çok da iyi bir sporcu. Başarısı hepimizi gururlandırıyor ve sevindiriyor. Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Devler Ligi kupasıyla Avrupa'da kaldırmadığı kupa kalmayacak. La Liga'yı kazanırlarsa da İspanya'da kaldırmadığı kupa kalmayacak. 20 yıl oynayıp da bunları elde edemeyen dünya çapında birçok oyuncu var.

Reklam
Reklam

Ersin Düzen:

'Eleştirenler nerede?'
Arda Turan, Atletico Madrid'e transfer olduğunda onu eleştirenler şimdi neler düşünüyorlardır kim bilir... Arda, Diego Simeone'nin yarattığı takımın en önemli parçalarından biri. Bu başarıdaki en önemli sebep ise gittiği günden bu yana kendini geliştirmesi ve yetiştirmesiydi.

İlk sezonda bir röportajını izlemiştim, orada şunu söylemişti: "İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'nın arasından sıyrılmak ve şampiyon olmak imkansız gibi görülebilir. Ama yakın bir zamanda Atletico'nun bunu başaracağına inanıyorum." Ve o gün o sözleri söyleyen Arda birkaç hafta sonra belki de sadece La Liga'da değil Devler Ligi'nde de şampiyonluğu yaşayacak. Arda önce inandı sonra çalıştı... Sadece işine baktı ve herkesin örnek alabileceği karakteri ile de bu başarıyı hak etti

Anahtar Kelimeler: