Hayırsever Çift Mal Varlıklarını Kızılay'a Bağışladı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde okul, hastane ve birçok alanda yardım yapan hayırsever iş adamı 87 yaşındaki...

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde okul, hastane ve birçok alanda yardım yapan hayırsever iş adamı 87 yaşındaki Fedai Karabıyık ve eşi Seher Karabıyık, değeri 2 milyon TL'yi bulan mal varlıklarını Kızılay'a bağışladı.

Akçakoca ilçe Devlet Hastanesi'ne yardım yapan ve ayrıca Endüstri Meslek Lisesi ek binası ve anaokulu yapan çok sayıda vatandaşa burs veren, fakirlerin babası olarak bilinen 87 yaşındaki Fedai Karabıyık ve 83 yaşındaki eşi Seher Karabıyık, Akçakoca Belediye Başkanı ve Kızılay Şube Başkanı Fikret Albayrak ile birlikte Tapu Müdürlüğü'nde bir araya gelerek Akçakoca'da bulunan 3 katlı evi ve 650 metrekare arsasını ve ayrıca 300 bin TL nakit parayı Kızılay'a bağışlayarak tapu devri gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Akçakoca Tapu Müdürlüğü'nde tapu devri yapılması sırasında açıklama yapan Fedai Karabıyık, “Düşündük taşındık ve kararı verdik. Üç katlı ev ve arsamızı ayrıca 300 bin TL nakit paramızı Kızılay'a bağışlıyorum. İlk önceleri belediyeye bağışlamayı düşünüyordum ancak sonra Kızılay’a bağışlamaya karar verdik” dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Kızılay Şube Başkanı Fikret Albayrak ise, ''Fedai Karabıyık amcamızın her türlü bağış ve desteğini okullar, hastaneler ve hemen hemen her yerde görüyoruz. Fedai amcamızın eserini her yerde görmekteyiz. En büyük bağışını da bugün Kızılay'ımıza yapmaktadır. Akçakoca halkı adına kendisine minnettarız. Her zaman herkese destek olmuşlardır. Bizlerde son nefeslerine kadar onların yanında olacağız. Her türlü ihtiyaçları her zaman karşılanacaktır. Yaklaşık olarak Kızılay'a 1,5-2 milyon TL yardımda bulunuyorlar. Akçakoca'nın tarihinde en büyük bağıştır. Kızılay’a güvendikleri için çok teşekkür ediyoruz. Kızılay’ımıza güvenmeleri bizleri son derece mutlu ettiler. Kızılay olarak her türlü hizmetinde olacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardında Tapu Müdürlüğü'nde tapu devir geçekleştirilerek imza altına alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: