Hayırsever Iş Adamından Midyat Devlet Hastanesi’ne Tıbbi Cihaz Desteği

İstanbul’da tekstil sektörüyle uğraşan Midyatlı hayırsever iş adamı, Midyat Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım...

İstanbul’da tekstil sektörüyle uğraşan Midyatlı hayırsever iş adamı, Midyat Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi’ne kuvöz hediye etti. Servisin, önümüzdeki hafta hizmete girmesi bekleniyor.

Hastanede halkın hizmetine hazırlanan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kuvöz olmadığından vatandaşlar bu konuda sıkıntı yaşıyor, çevre il hastanelerine gitmek zorunda kalıyordu. Bu durumdan haberdar olan iş adamı Tevfik Acar, bu konuda hastanenin cihaz eksikliğini gidermek istediğini belirtti. Yapılan girişimler sonunda yaklaşık 30 bin TL değerinde 4 adet kuvöz alındı.

Reklam
Reklam

Hastaneye alınan tıbbi cihazları yerinde görmek üzere gelen 77 yaşındaki hayırsever iş adamı Tevfik Talay; Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Rıza Dündar, Mali Hizmetler Daire Başkanı Cihan Nişancı, İdari Hizmetler Daire Başkanı Tacettin Ölçenoğlu, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan tarafından karşılandı. Tıbbi cihazları ve çocuk servisini dolaştıktan sonra çok duygulandığını ifade eden iş adamı Tevfik Talay, “Memleket için can feda. Hastanemiz çok güzel, Allah bütün personelden razı olsun.” dedi. Talay, ayrıca, eşi adına modern bir özel oda yaptıracağını belirtti. Daha sonra Genel Sekreter Döğücü, iş adamı Talay’a, katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

“MİDYAT DEVLET HASTANESİ’NE NE YAPABİLİRİM”

İş adamının göstermiş olduğu duyarlı davranıştan dolayı memnuniyetini dile getiren Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şemsettin Döğücü ise “Öncelikle takdirle karşılıyoruz. 2012 yılında faaliyete alınan hastanemiz 150 yataklı olup, son derece modern bir hastane olarak faaliyetini sürdürmektedir. Bununla birlikte, biz yeni doğan yoğun bakım ünitesi faaliyetine başladığımız dönemde sağ olsun Tevfik beyin oğlu Alaattin bey bizimle irtibata geçerek ‘Midyat Devlet Hastanesi’ne ben ne yapabilirim’ şeklinde teklifte bulundu. Bunun üzerine devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini yeni doğan yoğun bakım ünitemize yaptıkları katkı sayesinde inşallah Midyat Devlet Hastanemizden hizmet alacak olan tüm vatandaşlarımızın hizmetine olacak.” diye konuştu. Döğücü, ayrıca, çocuk yoğun bakım
servisinin önümüzdeki hafta hizmete gireceğini belirtti.

Reklam
Reklam

İş adamı Tevfik Talay’ın kardeşi Fahri Talay ise “Ağabeyim ile gurur duyuyorum. Herkesi buraya davet ediyoruz, bütün hemşehrilerimiz gelsinler hastanemize, bütün okullarımıza yardım etsinler ve memleketimizdeki güzelliklerle gurur duysunlar.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: