Hayırsever Işadamı Kula'ya Lise Yaptıracak

MANİSA (AA) - Kulalı hayırsever Ömer Özboyacı, ilçede 16 derslikli ticaret meslek lisesi ile 4 derslikli anaokulu yaptırmak için protokol imzaladı.

Kulalı hayırsever Ömer Özboyacı, ilçede 16 derslikli ticaret meslek lisesi ile 4 derslikli anaokulu yaptırmak için protokol imzaladı. Özboyacı'nın Kula'ya yaptıracağı okulla ilgili protokol, Manisa Valiliği toplantı salonunda, Vali Abdurrahman Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ın katılımıyla imzalandı. Vali Savaş, ilçede 16 derslikli ticaret meslek lisesi ile 4 derslikli anaokulunun inşaatlarının hayırsever Özboyacı tarafından yaptırılacağını, ayrıca hayırsever Selçuk Sayış tarafından da lisesinin bahçesinde atölye inşaatı yapılacağını belirtti. Okulun 2,5 milyon liraya mal edileceğini, İl Özel İdaresinden Kula Belediyesi'ne 500 bin lira kaynak aktarılacağını belirten Savaş, "eğitime destek kampanyası" kapsamında son 10 yılda 190 protokol imzalandığını da hatırlattı. Hayırsever Ömer Özboyacı ise, 1997 yılında ilçeye babaları Hacı Ömer Özboyacı adına meslek lisesi yaptırdıklarını kaydederek, yapılacak olan ticaret lisesinin ağabeyi İbrahim Özboyacı'nın, anaokulunun ise kendisinin adını taşıyacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: