Hayırsever işadamı memleketine cami yaptırdı

Çankırılı işadamı Namık Tanık memleketi Çankırı’ya cami yaptırdı. Türkiye’nin değişik yerlerinde bir çok yardıma imza...

Çankırılı işadamı Namık Tanık memleketi Çankırı’ya cami yaptırdı. Türkiye’nin değişik yerlerinde bir çok yardıma imza atan hayırsever İşadamı Namık Tanık, Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Elmalık beldesine eskiyen cami yerine yenisini yaptırdı. Hayırsever işadamının Çankırı’da bu yıl hizmete başlayan Özel Namık Tanık İlköğretim Okulu ve Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne de yardım yaptığı belirtildi.
Yenilenen caminin açılış törenine Çankırı AK Partili milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Çankırı Vali Yardımcı Haldun Aksalman, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Orta Kaymakamı Bekir Çelik, Orta Müftüsü İhsan Yeğen ve çok sayıda davetli katıldı. Namık Tanık, Allah’ın kendisine nasip ettiği imkanları yine Allah yolunda harcamanın mutlu huzurunu yaşadığını ifade etti.
Orta Müftüsü İhsan Yeğen de, "Kur’an’da ifade edildiği gibi camileri ancak inanan müminler yapabilir. Camiler makam mansıp ayırımı olmaksızın herkesin omuzlarının birbirine değdiği ve huzurlu bir şekilde Allah’a ibadet ettikleri mekanlardır.Bu vesileyle emeği geçen Namık Tanık ve ailesinden Allah razı olsun diyorum." dedi.
Cami açılışının ardından Elmalıklı Elvan Seyyid Hazretlerini anma proğramına geçen milletvekilleri proğrama katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Burada bir konuşma yapan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, hemşehrilerine seslenerek, İstanbul’da ve ve farklı illerde ikamet kayıtları bulunanların kayıtlarını Çankırı’ya aldırmalarını istedi. Şahin seçimden sonra Çankırılılara bu anma proğramı sayesinde teşekkür etme imkanını bulduğunu ifade ederek, "Bizleri seçtiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizim dönemimizde gerek Çankırı gerekse Türkiye’nin hiçbir yerinde yolu, suyu ve kanalizasyonu olmayan yer kalmayacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz