Hayırsever işadamına tefecilikten gözaltı

İzmir’de hayırsever işadamı H.Ç. ve 14 adamı, tefeciklik yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İzmir’de kültür merkezi, Anadolu lisesi yaptıran ve vergi rekortmenleri listesine giren H.Ç. ve 14 adamı gözaltına alındı. Evinde özel yapım kurşun atan tüfek ile Glock marka tabanca ele geçirilen H.Ç.’nin, 100’e yakın mağdurunun olduğu, bunların da arasında İzmir’de ihalesini kazandığı bir çok yatırımı tamamlayamayıp iflas eden M.B.’nin bulunduğu, milyonlarca lira değerindeki villası ile işyerlerine el koyduğu ileri sürüldü. H.Ç. ve adamları işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bazı işadamlarının borç aldıkları kişilerin, ödemekte güçlük çekmeleri üzerine mallarına zorla el konulduğu yönündeki şikayetleri üzerine Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından tefecilik şebekesinin lideri factoring şirketi sahibi H.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Şüphelilerden H.Ç.’nin ifadesi üzerine kadın arkadaşı E.Ç. ile bağlantıda olduğu N.K., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltındaki şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda ise 4 tabanca, 6 şarjör, 346 fişek, 3 pompalı tüfek, 25 çek, 17 senet, 49 tapu ele geçirildi. H.Ç.’nin, evindeki tüfeğin özel yapım kurşun atan türden olduğu, tabancasının da Glock marka olduğu ortaya çıktı.

ZOR DURUMDAKİ İŞADAMLARINI SEÇMİŞ Kültür merkezi ile üç okul yaptırarak İzmir Valiliği’nin hayırsever işadamları listesinde yer alan, vergi rekortmeni listesinde bulunan H.Ç.’nin şebekesinin faaliyetleri de deşifre edildi. H.Ç.’nin özellikle zor durumdaki işadamlarını belirledikten sonra onlara faizle para verdiği ve yine işadamlarının ellerindeki çekleri, belli yüzdeler karşılığında bozduğu ileri sürüldü. H.Ç.’nin bu işlemler sonrasında, borcunu ödemekte zorluk çeken kişilerin mallarına da zorla el koyduğu belirtildi.

ÜNLÜ İŞADAMI DA MAĞDURLAR ARASINDA H.Ç.’nin mağdurları arasında, İzmir’de metro dahil bir çok altyapı ihalesini kazanmasına rağmen iflas edip yarım bırakan işadamı M.B.’nin de bulunduğu öğrenildi. H.Ç.’nin factoring şirketi üzerinden M.B.’nin, bankalardan geri dönen çeklerini belli yüzdeler karşılığında bozduğu, bu çeklere karşılık ise işadamının milyonlarca lira değerindeki Çeşme İlçesi’ndeki villası ile işyerlerine el koyduğu ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz