Hayırsever İşadamından Kültür Merkezi

Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından arsası temin edilen ve hayırsever iş adamı Dr. Ali Rıza...

Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından arsası temin edilen ve hayırsever iş adamı Dr. Ali Rıza Gerger tarafından ortaklaşa yaptırılacak olan Kültür Merkezi Çok Amaçlı Okuma Salonu'nun temeli, Vali Celalettin Güvenç’in de katıldığı törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Hotel Grant Urfa Otel Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Gerger, hayır işlerini çok sevdiğini ve huzur duyduğunu belirterek, “Bu bir hayır işidir ve benim için çok güzel bir duygudur. Böyle bir hayır işi yaptığımda huzur duyuyorum. İnsanlarımıza faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bu duyguyu tarif etmek mümkün değil, hiçbir şeye benzemez. İmkanı olan herkesin böyle hayır işlerine yönelmesini tavsiye ederim. Bölgede böyle bir tesise çok ihtiyaç vardı. Yerinde bir karar aldık ve güzel bir işe imza attık. Hayırlısıyla bittiğinde çok daha huzurlu olacağıma inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Celalettin Güvenç ise, hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini belirterek, “Hayırsever Ali Rıza Gerger’e ve muhtarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Bu güzel tesisin yapımına vesile olan Dr. Ali Gerger’e teşekkür eden Vali Güvenç, “460 bin TL’lik 864 metrekare arsada bin metrekarelik bir eğitim yuvasını, bir dini tesisi sizlere, çocuklarımıza hediye ediyoruz. Allah hayırlı eylesin. Burada mutlaka güzel çocuklar yetişecek, huzur içerisinde ibadet edeceksiniz. Kitap okuyacak, taziyelerinizi yapacaksınız” diye konuştu.

Şu anda Şanlıurfa merkezde bulunan 7 mahallede kültür merkezleri inşasına başladıklarını belirten Vali Güvenç, ihalelerini yaptıklarını, her mahallede bir eğitim, bir kültür yuvasının olmasını arzuladıklarını söyledi. Konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi. Vali Güvenç, temel atma törenin ardından çevrede bulunan vatandaşlara ve çocuklara çikolata ikram etti. Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Emin Yavuz, Yatırım İnşaat Şube Müdürü Salih Elmas, Yazı İşleri Müdürü Şahin Osmanoğlu ve ilgili daire amirleri de katıldı.

Reklam
Reklam

İpekyol Mahallesi'nde yapımına başlanan Kültür Merkezi Çok Amaçlı Okuma Salonu 864,08 m2 arazi üzerinde, 1000 m2 kapalı alan olmak üzere toplam 3 kat üzerine, 1. katı Çok Amaçlı Okuma Salonu, 2. katı bayanlara ait Taziye Evi, 3. katı erkeklere ait Taziye Evi, 5 adet yemekhane, 2 adet mutfak, 4 adet çok amaçlı oda, 2 adet çok amaçlı salon ve 4 adet derslikten oluşuyor. Tesisin yaklaşık maliyeti 460 bin TL olup, 150 bin TL'si İl Özel İdare bütçesinden, geri kalan kısmı ise hayırsever işadamı Dr. Ali Rıza Gerger tarafından karşılanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz