Hayırsever Sabuncu hayatını 4 bin çocuğuna adadı

Bu güne kadar kazanıp da biriktirdiği tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Hataylı Hayırsever, 4 bin...

Bu güne kadar kazanıp da biriktirdiği tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Hataylı Hayırsever, 4 bin çocuğun babası olmanın mutluluğunu yaşıyor.
84 olan yaşına rağmen halen eğitim alanındaki eksiklikleri tamamlayabilmek için emek harcayan Hataylı Hayırsever Bedii Sabuncu 8 yıl önce İstanbul’un kargaşa ortamından uzaklaşarak Hatay’ın Batıayaz Beldesinde yaşamını sürdürüyor.
Yıllarca yaşadığı Çengelköy’deki boğaz manzaralı villasından İstanbul’un yaşam zorlukları nedeniyle ayrılan Hayırsever Sabuncu burayı Türk Eğitim Vakfına bağışladı. Hiç evlenmeyen Hayırsever Sabuncu 84 yıllık hayatında üreterek kazandıklarının gelirleriyle 5 okul, konferans salonları ve öğrenci yurtları yaptırdı. Eğitime gönül verdiğini söyleyen Sabuncu, mal varlığının yüzde 20’sini Türk Eğitim Vakfına (TEV) kalan yüzde 80’ini ise yaptırdığı okullara bağışladığını söyledi.
Eğitime olan katkıların hayırların en önemlisi olduğuna inandığını aktaran Sabuncu “Benim 3 tane gayrimenkulüm var. Batıayaz’da oturduğum bu ev, Mecidiye köyde bir dükkan ve Çengelköy’deki yalı. Bunun her üçünün de intifa hakkı bende kalmak üzere TEV’e bağışladım. TEV şuan için bu gayrimenkullerden yararlanamıyor, bunların geliri tamamen benim tarafımdan alınmakta ve bu yaptırdığım okullara kullanılmaktadır. Herkesin inandığı bir şey vardır. Ben dilenciye para vermem mesela. Ama bu sene dahil aşağı yukarı 260 bin lirayı okullara harcadım. Benim inancım bu. Türkiye’ye yapmak istediğim katkı bu” dedi.
Hiç evlenmemesine rağmen 4 binden fazla çocuğu olduğunu hatırlatan Sabuncu, yaptırdığı okullarda okuyan çocuklara memleketlerini sevmelerini öğütlüyor. Çocuklarının bu memlekete faydalı evlatlar olarak yetişmelerini öğütleyen Sabuncu “Benim tek arzum bu. İyi bir eğitim almaları şart. Tüm çocuklarımın dertleriyle sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum. Bilhassa Antakya merkezdeki Bedi Sabuncu İlköğretim Okulundaki başarılı çocuklarımın her zaman yanlarındayım. Bu yıl da bu ilköğretim okulumdan 3 başarılı öğrencimiz çıktı. Verdiğim Bursalarla onlara yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduktan sonra yıllarca turizm sektöründe çalışan Hayırsever İşadamı Bedii Sabuncu gerçeğe dönüştürdüğü hayırlar ile tanınıyor. Ormanların arasında temiz hava soluyarak yaşamını sürdüren Hayırsever Bedi Sabuncunun gün içerisinde telefonları susmuyor, evi misafirsiz kalmıyor.
Kendisini eğitime adamasına rağmen zaman zaman gelen isteklerle zor anlar yaşadığını da gülümseyerek aktaran Sabuncu yaptığı hayırların şaşalarla anlatılmasına da üzüldüğünü ekliyor. Sabuncu’ya “2 derslik az yaptır o parayla beni evlendir” diyen de olmuş sevdiği kıza kavuşamadığı için sevdiği kızın ailesi ile görüşmesini isteyen erkekler de aramış.
Bu tür istekleri her zaman gülümseyerek hatırladığını aktaran Sabuncu, son nefesini verene kadar eğitim adına elinden geleni yapacağını sözlerine ekliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz