Hayırsever Sağdıç Tarafından Yaptırılan Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Hayısever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından yaptırılan Akdoğan Erkek Öğrenci Yurdu düzenlenen tören...

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Hayısever Ayşe Dudu Sağdıç tarafından yaptırılan Akdoğan Erkek Öğrenci Yurdu düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

TESAN Anadolu Öğretmen Lisesi yanında yaptırılan Akdoğan Öğrenci Yurdunun açılış törenine Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Jandarma Alay Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Öztürk, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Hayırsever Ayşe Dudu Sağdıç, böyle bir öğrenci yurdunu yaptırmanın babasının hayali olduğunu belirterek bu hayali gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Eğtime katkısının bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Sağdıç, Ürgüp ilçesinde yapılacak olan bir okul için ise 600 bin TL maddi katkı sağlayacağını açıkladı.

Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ise, Ürgüplü hayırsever vatandaşların son yıllarda eğitim alanında ciddi yardımlarda bulunduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Ayşe Dudu Sağdıç’a eğitime yaptığı katkılar için teşekkür eden Kaymakam Yılmaz, “Hayırseverlerimizin desteği ile eğitim alanında ilçemizin bir çok eksiğini tamamladık. İlçemizde bulunan TESAN Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yurt ihtiyacı da hayırseverimiz tarafından karşılandı. İlçe halkımız adına kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise, hayırsever vatandaşların eğitime katkısı alanında Ürgüp’ün Türkiye’ye örnek olabilecek bir ilçe olduğunu belirterek, ilçede bulunan okulların yaklaşık yüzde 80’inin hayırseverler tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Vali Abdurrahman Savaş ise, “Dünyada bir çok ülkeye baktığımızda bizim insanımız kadar devletin yapacağı yatırımlara vatandaş olarak destek veren başka bir millet ve ülke yok. Çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Mekanlar insanlarla değer bulur. Milletimiz de bu ülkeye layık üstün vasıflı insanlarla dolu.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdoğan Öğrenci Yurdu’nun açılışı Vali Savaş, AK Parti Milletvekilleri ve Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz tarafından yapıldı. (MÖZ-SK)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: