Hayırsever Vatandaşlardan Camiye Bakım Ve Onarım

Pazaryeri Yeni Mahalle'de bulunan caminin bakım ve onarım işleri, hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldı.

Pazaryeri Yeni Mahalle'de bulunan caminin bakım ve onarım işleri, hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldı.

Yeni Mahalle Muhtarı Necip Kulaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 55 yıllık caminin günün şartlarına uygun şekilde baştan aşağı bakım ve onarımdan geçirildiğini söyledi.

Atalarından kalan mirasa sahip çıkmak istediklerini kaydeden Kulaklı, caminin uzun yıldan beri kullanıldığını ve bakıma ihtiyacı olduğu için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bizler de dernek olarak hayırsever insanlarımıza sıkıntılarımızı anlattık. Bir kaç yıl önce caminin dışını uzun yıllar dayanabilecek bir malzemeyle kapladık. Şimdi caminin tabanını tamamen açtık, sıfırdan en sağlıklı biçimde yeniden yaptık. Halıları ve avizeleri yeniledik. Badana ve boyasının ardından camimiz pırıl pırıl oldu. Bu işler hep gönülden yardımlaşan vatandaşlarımız sayesinde oldu. Mahallemiz kadınları imece usulü çalışarak camiyi temizlediler. Şu anda cami 800 kişinin rahatlıkla ibadet edebileceği bir şekilde dizayn edildi" dedi.

Reklam
Reklam

Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Kulaklı, atalarından aldıkları eserleri geleceğe sağlam bir şekilde ulaştırmak amacında olduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Mehmet Candikmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz