Hayırseverin Bağışladığı Araziye Zeytin Fidanı Dikildi

Ödemiş’in Çaylı beldesinde ikamet eden Süzgen ailesinin Ödemiş Müftülüğü Diyanet Vakfı’na bağışladığı 3 bin 800...

Ödemiş’in Çaylı beldesinde ikamet eden Süzgen ailesinin Ödemiş Müftülüğü Diyanet Vakfı’na bağışladığı 3 bin 800 metrekarelik araziye zeytin fidanı dikimi yapıldı.

Süzgen ailesinin temin ettiği 150 adet zeytin fidanı, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Diyanet Vakfı öğrencileri ve daire personelinin katılımı ile dikildi.

Dikilen zeytinlerle, vakfa bağlı yurtta kalan öğrencilerin zeytin ve yağ ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Mustafa Bilgiç, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vakıf demek; ben demekten önce biz diyebilmektir. Vakıf demek; yardımlaşmanın kurumsallaşması demektir, Vakıf demek; ecdadımızın canlı cansız her şeye hizmet için kurmuş oldukları medeniyetimizin adıdır. Bu aziz millet kâğıda ve güle basmazdı. Çünkü Kur’an’ın kağıda yazılı olması kâğıda saygıyı gerektirir diyorlardı. Gül ise, peygamberimizi temsil ettiğinden gülü çiğnemenin peygamberimize hakaret sayılacağını düşünmüşlerdi. Sevdiğimiz şeylerden vermediğimiz sürece ideal bir müslüman olamayız. Dünyanın en hayırsever milleti Türk milletidir. Anadolu başlı başına bir vakıf geleneğidir. Anadolu da leylekler ile ilgili kurulan ilk vakıf Ödemiş Mursallı köyünde kurulan İbrahim Ağa’nın kurduğu Leylekleri Besleme Vakfı’dır. Halen bugün Leylek Vakfı’nın 20 dönüm arazisi bulunmaktadır. Vakıf medeniyetinde dayanışma vardır. Bu araziyi Diyanet Vakfı’na bağışlayan Süzgen ailesini tebrik ediyorum. Onlar ahiretleri için yatırım yaptılar.”

Reklam
Reklam

TürK Milleti'nin Tanzimat’tan sonra vakıf şuurunu kaybettiğini ileri süren Bilgiç, daha sonra şunları kaydetti: “Ecdadımız şehirlerin en hâkim noktasına cami, medrese (okul), kütüphane ve hamam yapmış. Bunun sebebi ise, hamamda vücut temizliği, okullarda (medresede) zihin temizliği, kütüphanelerde ise bilgilerin güncel hale getirilmesi ve camilerde ise ruh temizliği sağlamak içindir.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yapılan bağış nedeni ile gönderdiği plaketleri ise Mustafa Bilgiç, aile üyelerine takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: