Hayırseverin Yaptırdığı Okul Açıldı

Isparta’da Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu tarafından yapılan 12 derslikli okulun açılışına Vali Memduh Oğuz,...

Isparta’da Hayırsever İşadamı Ferhat Uzunlulu tarafından yapılan 12 derslikli okulun açılışına Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok kalabalık mahallelinin katılımıyla aynı okul bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Hayatı boyunca kendisine 'öğrenmeyi' ilke edindiğini belirten hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu, “Ben sürekli olarak yeni bir şeyleri öğrenmenin peşinde koştum ve yine hala da öyle devam ediyorum. İşte bu öğrenme aşkını yeni nesil gençlerimize de aşılamak adına bir şeyler yapmak istedim. Okullar eğitim ve öğrenim yerleridir, ilim irfan yuvalarıdır. Ülkeler okullarının çokluğuyla ve iyi yetiştirilmiş gençliğiyle daha güçlü olurlar ve daha büyürler. Çok mutluyum, çok gururluyum. Burada öğrenim görecek ve mezun olacak gençlerimizin büyük hayallere sahip, büyük amaç ve hedeflere sahip olacaklarına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle yaptırmış olduğum okulu milli eğitim bakanlığımıza ve sevgili öğrencilerimize armağan ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

‘Ferhat Uzunlulu’yu eğitim aşığı olarak nitelendiren Vali Memduh Oğuz ise, “İşin başı ve sonu sevgi olunca güzel birliktelikler, güzel eserler, güzel sonuçlar elde ediliyor. İyi niyetle, sevgiyle yola çıktıktan sonra büyüklerimizin söylediği gibi, ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ oluyor.İşte çok değerli hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu bu düsturla yola çıkarak ilimize yeni bir eğitim yuvası kazandırdı. Devletim adına, Ispartalılar adına ve burada eğitim görecek olan çocuklarımız adına kendisine ve ailesine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Memduh Oğuz tarafından hayırsever işadamı Ferhat Uzunlulu’ya plaket takdim edildi. Protokol tarafından kurdelesi kesilerek açılan okul hep birlikte gezildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: