Hayırseverler, depremzedelere yardım için Kızılay’ı telefon yağmuruna tutuyor

Van Depremi’nin ardından bölgedeki depremzedelere yardım ulaşmak isteyen hayırsever vatandaşlar, Türk Kızılayı Samsun Şubesi’ni telefon...

Van Depremi’nin ardından bölgedeki depremzedelere yardım ulaşmak isteyen hayırsever vatandaşlar, Türk Kızılayı Samsun Şubesi’ni telefon yağmuruna tutuyor. Telefonlara yanıt vermekte zorlanan ekipler, verilen adreslere ulaşarak hazırlanan yardım kolilerini teslim alıp tırlarına sevk ediyor. Son 4 günde Türk Kızılayı Samsun Şubesi Ayni Yardım Merkezi’ne gelen 400 telefon gelirken, malzeme kalemleri içinde en çok çocuk bezi bulunuyor.
Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile birlikte hareket eden Kızılay Samsun Şubesi, oluşturduğu Ayni Yardım Merkezi’nde hayırseverlerle depremzedeler arasında köprü vazifesi görüyor. Afetzedelerin yarasına merhem olmak isteyenlerle yüz yüze veya telefonla görüşerek yardımları kabul ediyor. Cihan Haber Ajansı, getirilen yardımlarla ilgili tutulan envanter kayıtlarına ulaştı. Listede ağırlıklı olarak giysiler yer alırken, en çok kalem malzeme çocuk ihtiyaçlarında görülüyor. Çocuk bezi ise 624 paketle ilk sırada yer alıyor. Bunun yanında çocuk gıdaları, biberon, bayan kıyafetleri, bere, havlu, mutfak eşyaları, çadır, battaniye, çarşaf, ayakkabı ve temel gıda ürünleri de en çok yardım edilen kalemler arasında bulunuyor.
Türk Kızılayı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Coşkun, teslim aldıkları yardımları hızla bölgeye sevk ettiklerini söyledi. Hayırseverlerin büyük bir sağduyu ve özveri örneği sergilediğini ifade eden Coşkun, yardım toplamaya devam edeceklerini kaydetti. Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal ise hazırlanmakta olan 4. Yardım tırının en kısa sürede yola çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz