Hayrettin Karaca: "fidanlarımı Geri İstiyorum"

TEMA kurucusu Hayrettin Karaca, Yalova'daki arboretumun ihale ile satılmasına tepki gösterdi. Arboretum için çok emek...

TEMA kurucusu Hayrettin Karaca, Yalova'daki arboretumun ihale ile satılmasına tepki gösterdi. Arboretum için çok emek harcadığını dile getiren Karaca, "Fidanlarımı geri istiyorum" dedi.

Hayrettin Karaca'nın desteği ile Yalova Belediyesi'ne ait Türkiye'nin birkaç canlı ağaç müzesinden (arboretum) birisi olarak hayata geçirilen Atatürk Arboretumu 17 Ağustos Marmara depremi sonrasında çadır kent olarak kullanılmış ve bir daha gerçek maksadına uygun hale bir türlü dönememişti. Daha sonra meclis tarafından turizm alanına dönüştürülen arboretum yapılan değişiklikle kamu tesisi alanına, daha sonra yeniden turizm alanına dönüştürülmüştü. Son olarak ihale ile satışa arboretumla ilgili TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca zehir zemberek bir açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Kendisinin kandırıldığını dile getiren Karaca, "Bu arboretuma dikilen fidanların çoğu yurt dışından getirildi. Bazılarını ise ülkeyi karış karış dolaşıp ben topladım. Burasının oluşturulmasında çok emek harcadım. Bir evlat büyütür gibi burasının Yalova'ya yakışır bir arboretum olması için çaba harcadım. Fidanların çoğunu elimle ben toprağa diktim. Beni kandırdılar. Bugün oraya baktığımda içim sızlıyor. Ben fidanlarımı geri istiyorum. Benim fidanlarımı bana geri vermezlerse hakkımı helal etmem" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: