Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda ‘Beyaz Bayrak’ sevinci

Erzincan’da temizlik ve hijyenini kanıtlayan Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'na düzenlenen törenle ‘Beyaz bayrak’ verildi. ...

Erzincan’da temizlik ve hijyenini kanıtlayan Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'na düzenlenen törenle ‘Beyaz bayrak’ verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile 2006 yılından itibaren başlatılan ‘Beyaz Bayrak’ projesi kapsamında, Erzincan’da 2009-2010 eğitim öğretim yılında kriterlere uygun görülen okullara Beyaz Bayrak teslim edilmeye başlandı. 2009-2010 öğretim yılında 5, 2010-2011 öğretim yılında 6 okul ‘Beyaz Bayrak’ alan okullar arasında. Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu ise 2011-2012 öğretim yılında ilk ‘Beyaz Bayrak’ alan okul oldu. Hayrettin Paşa İlköğretim Okulunda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Pak ve öğrenciler katıldı. 160 öğrenci mevcudu bulunan Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu'nda yapılan hijyenik çalışmalar ile okulun ‘Beyaz Bayrak’ almayı hak ettiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, bundan sonrasının daha önemli olduğunun ve temizlik kurallarına daha riayet edilmesi gerektiğini söyledi. ‘Temiz Okul Sağlıklı Okul’ sloganı ile hareket edilerek, okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Özen, eğitim kurumlarındaki alanların, öğrencilerin toplu kullanım alanları olduğunu ve bu alanların temizliğine daha çok önem verilmesini ifade etti. Yürütülen ‘Beyaz Bayrak’ projesi hakkında bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, bu projede temizlik ve hijyen noktasında önemli kriterlerin bulunduğunu ve bu kriterleri yerine getiren okullarda gerekli incelemelerin yapılmasının ardından ‘Beyaz bayrak’ verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Pak’a ‘Beyaz bayrak’ı verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: