Hayvan Dostları Aydın'da Toplamalara Tepki Gösterecek

Aydın Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fırat Sert, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu değiştirecek olan yeni...

Aydın Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fırat Sert, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu değiştirecek olan yeni yasa tasarısını reddettiklerini, yasanın geri çekilmesini istediklerini belirtti.

Sert, Pazar günü Zafer Meydanı’nda Aydın’daki hayvan dostları olarak eylem yapacaklarını kaydetti. TBMM’den geçen yeni yasa tasarısına göre artık tüm sokak hayvanlarının Doğal Yaşam Parkları’na katılacağını ifade eden Sert, “Sokaklarda bir tek kedi köpek kalmayacak. Belediyeler barınaklarda köpeklere bakamaz iken binlerce sokak kedisini ve köpeğini kilitli kapılar altına kapatacaklar. Yurdumuzda ki milyonlarca hayvanın 'toplanma' adı altında öldürülmesine sebep olacak 5199 Hayvanlari Koruma Kanunu'nu değiştirecek yeni Yasa Tasarısını reddediyor, geri çekilmesini talep ediyoruz. Çünkü, sevgiden, merhametten ve paylaşmaktan uzak, duyarsız bir toplum olmak istemiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sokaklardaki dostlarını belediyelere vermeyeceklerini ifade eden Sert, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm dostlarımızın desteği ile, bu ölüm fermanı yasa teklifinin geri çekilmesi için tüm varlığımızla mücadele edebilir ve onları ölümün elinden kurtarabiliriz. Belediyeler 40-50 köpeğe bakamıyorken ülkemizde kısırlaştırmalar yapmak için barınaklar yok iken, barınaklar olsa bile barınaklarda veteriner hekimler olmadığı bir ülkede doğal yaşam parkları adın altındaki ölüm kamplarına kapatılacak olan sokak canlarımızın sesi olmak için orada olacağız”

Yeni kanun ile pitbull köpeklerinin de belediyelere teslim edilme zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Sert, Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılacak olan eylemin Aydın’da Zafer Meydanı’nda 14.00’de yapılacağını ifade etti. Sert, Aydınlıları kendilerine destek olmaya çağırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: