Hayvan Hakları Federasyonu’ndan Başkan Tuna'ya teşekkür ziyareti

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, hayvanlara yönelik projeleri nedeniyle Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı ziyaret...

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, hayvanlara yönelik projeleri nedeniyle Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı ziyaret etti. Dernek yetkilileri, kış aylarında karla kaplı alanlara yiyecek bırakan Sincan Belediyesi'ne teşekkür etti.
Ankara genelinde görülen ağır kış şartları ve kar yağışının artışı ile bir dizi tedbir alan belediye, ilçe sakinlerini kış şartlarına karşı mağdur etmiyor. Belediye ayrıca, Sincan kırsalında yaşayan yabani hayvanları da bu zor günlerde korumak için çalışıyor.
Zabıta ekiplerince yapılan bir dizi çalışma sonucu, ilçede bulunan fırınlardan temin edilen bozuk olmayan fakat satışa da uygun olmayan bir iki günlük ekmek ve unlu mamuller, ilçe kırsalında yaşayan yabani hayvanların uğrak noktalarına bırakılıyor. Hayvan Hakları Federasyonu Ankara Şubesi yetkilileri Dilek Cengiz ve Başak Toprak Hiçdurmaz, Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı ziyaret edip teşekkürlerini iletti.
Başkan Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, “Yaratılanı yaratandan ötürü seven bir kültürün mensupları olan bizler için çetin kış şartlarında yaban hayatını da gözetmek ve kollamak her şeyden öte bir görevdir, merhamet örneğinin en güzelleri bizim kültürümüzde asırlardan beri vardır. Geçmişimize baktığımızda, ecdadın sadece yaralı leylekler için rehabilitasyon merkezleri kurduklarını görürüz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz