Hayvan hırsızları bir türlü yakalanamıyor

Konya’nın Kulu ilçesinde son iki yılda yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanı çalan hırsızlar bir türlü...

Konya’nın Kulu ilçesinde son iki yılda yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanı çalan hırsızlar bir türlü yakalanamıyor.
En son 2 Şubat'ta Kulu merkez yeni mahallede Tekin Gültekintaş’a ait 8 büyükbaş hayvan çalındı. İlçede bir yıl içersinde yoğunlaşan hırsızlık olayları son üç ayda hat safhaya çıktı. 3 ay önce 6 büyükbaş hayvanı çalınan mağdurlardan Ramazan Karabay (37) hırsızlık olaylarını çok düzenli çalışan bir şebekenin yaptığını iddia etti. Karabay, hayvanları çalınan bazı vatandaşların kendi ahırlarında hızsızları gördüğü halde müdahale edemediğini belirtti.
Hayvanları çalanların çok kalabalık ve silahlı olduklarını anlatan Karabay, vatandaşların canından olmamak için hırsızlara müdahale edemediğini öne sürdü. Mağdur Karabay, ''Bu hırsızlık olayları bir şebekenin işidir, eğer böyle olmasaydı küçük bir ilçede yüzlerce hayvan çalınmazdı. Mağdurların birçoğu geçimini hayvanlardan sağlayan insanlar, dişinden tırnağından artırmış iki inek almış süt satarak geçiniyorlar. Fakat gün gelmiş hırsızlar bu ineklerini gasp etmiş, hala da çalmaya devam ediyor. Mağdurların zoruna giden şey ise hırsızlık olaylarının sürekli yapılmasına rağmen hiç kimsenin yakalanamamasıdır.'' dedi. Artık bu soruna birilerinin el koymasını isteyen Karabay, kısa süre içersinde bu soruna çözüm bulunmazsa mağdurlar olarak TBMM'ye hatta Cumhurbaşkanı'na kadar çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz