Hayvan Pazarlarında Denetimler Sıklaştırıldı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, kulak küpesi ve nakil belgesi olmayan...

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, kulak küpesi ve nakil belgesi olmayan hayvanların satın alınmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Nevşehir Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu. Burada hayvan satıcıları ve vatandaşlarla görüşen Yılmaz, vatandaşları kurbanlık hayvan alırken dikkat edecekleri hususlar konusunda uyardı.

İlçe dışından gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kulak küpeleri ve yanında veteriner sağlık raporu olmayan, il merkezi ve bağlı kasaba ve köylerden gelen hayvanlarda ise pasaportu, nakil belgesi ve kulak küpesi olmayan hayvanların satın alınmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, bu durumdaki hayvanların pazara girişlerine müsaade edilmediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ayrıca çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünüşü canlı olmayan, salya ve göz akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan hayvanlarında alınmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Ülkemizin ve ilimizin hayvan varlığının doğru olarak tespit edilebilmesi ve hayvancılığımızın geleceğine doğru bir şekilde yön verebilmek için kurban olarak kesilen hayvanlarımızın kayıt sistemlerinden düşümlerinin yapılması önemlidir. Bu nedenle kurban olarak kestiğimiz hayvanlarımızın kulak küpe numaralarını köy veya mahalle muhtarlıklarına teslim etmek bir vatandaşlık görevidir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: