Hayvan Üreticileri Tüberküloz Hastalığı Konusunda Bilgilendirildi

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat beldesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Büyük Baş...

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat beldesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Büyük Baş Hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak; Tüberküloz hastalığının sığırlarda çıkış nedenleri, korunma yöntemleri, insanlara bulaşma şekilleri ve tedavisi hakkında "Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Toplantıya; Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol Çetin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yücel Şal, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Basri Babayiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik ve sağlık personelleri ile çok sayıda yetiştirici katıldı.

Reklam
Reklam

İl Müdür Yardımcı Vekili Gürol Çetin; yaptığı açılış konuşmasında, Tüberkülozun zoonoz ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu hastalıkla mücadele de üreticilerin bilgili ve bilinçli olması gerektiğini belirtti.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar ve Veteriner Hekim İshak Özkan ise Tüberküloz hastalığına neden olan virüs çeşitleri, virüsün kuluçka süresi, hayvana bulaşma nedenleri, etkileri, belirtileri ve virüsten korunma yöntemleri hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıda ayrıca Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Yücel Şal'da Tüberküloz hastalığının insana bulaşma nedenleri, insanlarda yarattığı etkiler, korunma yöntemleri ve tedavisi hakkında üreticilere çeşitli bilgiler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: