Hayvan Ve Hayvansal Ürün Nakillerinde Sağlık Raporu Şartı Kaldırıldı

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş il içinde canlı hayvan ve haysal...

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş il içinde canlı hayvan ve haysal ürün nakillerinde Veteriner sağlık raporu şartının kaldırıldığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan İl Müdürü Kırbaş, yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi:

"Bakanlığımız 28647 ve 14.05.2013 sayılı ve tarihli resmi gazetede yayınlanan “Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında sığır cinsi hayvanların il içi nakilleri esasında Veteriner Sağlık raporu kaldırılmıştır. Çiftçilerimizin sığır cinsi hayvanların il içi nakillerinde hayvan pasaportlarının nakil esasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. İller arası sevklerde, işletmenin bağlı bulunduğu il/ilçe müdürlüğü tarafından hayvan pasaportları kontrol edilerek veteriner sağlık raporu düzenlenmeye devam edecektir. Yönetmelik gereğince, sığır cinsi hayvanların il içi nakillerinde hayvan pasaportlarının nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. Sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğine göre küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış sığır cinsi hayvanların sevkine izin verilmeyecektir.

Reklam
Reklam

Koyun ve keçi türü hayvanların il içi nakillerinde nakil belgesinin nakil esnasında hayvanların beraberinde bulundurulması zorunludur. İller arası sevklerinde işletmenin bağlı bulunduğu il ve ilçe Müdürlüğü tarafından nakil belgesi kontrol edilerek veteriner sağlık raporu düzenlenecektir. Koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğine göre küpelenmemiş ve kayıt altına alınmamış koyun ve keçi türü hayvanların sevkine izin verilmeyecektir."

Yetkililer yarafından vatandaşların kurallar doğrultusunda hareket ederek gerekli işlemlerini yürütmeleri istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz