Hayvanat bahçelerinin sorunları masaya yatırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinin ev sahipliğini yaptığı ve 4.'sü düzenlenen...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinin ev sahipliğini yaptığı ve 4.'sü düzenlenen Türkiye Hayvanat Bahçeleri Birliği toplantısı başladı. Toplantıda, sorunların ortak akılla çözümüne yönelik görüşler ortaya konuldu.

Türkiye'nin hayvanat bahçesine sahip kentlerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü Toplantı Salonunda başlayan programda bir konuşma yapan Destek Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Aynı faaliyetleri sürdüren hayvanat bahçeleri ile ilgili kurumlar arasında gerçekleştirilen iş ve işlemler konusunda bir takım sıkıntılar yaşanmakta, süreçler uzamakta, dolayısıyla iş ve işlemler uzamakta ya da sıkıntılı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Hepimizin karşı karşıya kaldığı bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması, bir birliktelik sağlamak, prosedürleri minimum seviyeye indirmek ve işlemlerin hızlanmasını sağlamak amacıyla yekvücut olacağımız Türkiye Hayvanat Bahçeleri Birliği adını verdiğimiz oluşumla daha güçlü bir duruş sergileyeceğimize inanıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Ortak akıla büyük önem verdiklerini söyleyen Özsöyler, "Hayvan transferi gerçekleştirilirken CİTES raporu, kan örnekleri ve benzeri prosedürleri en aza indirmek, işlemlerin hızlandırılması, kolaylık sağlanması ve birlikte hareket etmek açısından alacağımız ortak kararlar büyük önem arz etmektedir. Hayvanat Bahçeleri, portföylerindeki mevcut hayvan türlerini belli zaman aralıklarında güncellemekte, mevcut olmayan türler için başka bahçelerle iletişim haline geçerek takasa gitmeyi istemektedir. Bu çalışmalar hayvanat bahçelerindeki türlerin çeşitliliği kadar bu türlerin neslinin devamını sağlamak açısından da etkin bir çalışma olmaktadır.” diye konuştu.

Hayvanların ikamesi, tedavisi ve transportları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve dayanışma içinde olmanın gerekliliğine dikkat çeken Özsöyler, “Yurt dışındaki temaslarımızda birlikte hareket etmemizi sağlayacağı gibi iletişimimizi daha etkin kılacak, daha fazla söz sahibi olmamızı sağlayacaktır. Böylelikle aynı ve farklı türden hayvan yurt dışından aynı anda talep edildiğinde transporttaki ücret daha aza indirilebilir, farklı türleri hayvan portföyümüze katabiliriz. Bu sayede bu türlerin ikamesini, üremesini ve takasa gidilmesini sağlayarak türlerimizi zenginleştirmiş olacağız. Dolayısıyla tüm bahçeler de yeni türler kazanılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hayvanat bahçelerinin çok sık karşılaştığı sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda katılımcılar hazırladıkları sunumları paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: