Hayvancılığa AB desteği

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nce hazırlanarak AB Komisyonlarına gönderilen "Hayvancılıkta Kayıt Altında Nitelik Artışı" projesi, AB Merkezi Finans İhale Birliği'nce onaylandı.

Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, Samsun- Kastamonu- Erzurum illerinden Avrupa Birliği (AB) komisyonuna gönderilen toplam 4 bin proje arasında ilk 147 projeden birisinin de kendilerince hazırlanan ve hayvancılığın gelişmesinde önemli rol oynayacak olan hayvancılıkta kayıt altında nitelik artışı projesinin olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Günay, "Projenin maliyeti 61 bin 816 Euro olup, bunun 55 bin Euro'su hibe, geri kalan 6 bin 816 euroluk bölüm ise birliğimiz tarafından karşılanacak. Proje kapsamında birliğimize birer adet veteriner hekim, veteriner teknisyeni ve ziraat mühendisi takviye yapılarak çalışma ekibimiz 7 kişiye çıkartıldı. Bu çalışmamız 1 Temmuz 2006 tarihi itibariyle gerekli malzemenin alımının yapılması sonrasında gerekli çalışmalara başlanılacak. Projeyle suni tohumlama hizmetlerini çiftçimize ücretsiz olarak yapmak, kaliteli tohum kullanmak ve mevcut hayvan varlığını kayıt altına almayı amaçlıyoruz. Projenin uygulanmaya başlamasıyla ilk etapta Anot tankı, siperme tankı ile kaliteli tohumluk alınarak veterinerler eşliğinde çiftçimizin suni tohumlama hizmetlerini çağın gereğine uygun olarak yerine getireceğiz" dedi.