"Hayvancılık Sektörü Değerlendirme Toplantısı"-Denizli Valisi Demir: "Türkiye Genelinde Bakanlık Onaylı 12 Süt Çiftliğinin5'i Denizli'de Bulunuyor"

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye'de son yıllarda tarım ve hayvancılık sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, ülke genelinde 12 adet bakanlık

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye'de son yıllarda tarım ve hayvancılık sektöründe önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, ülke genelinde 12 adet bakanlık onaylı süt çiftliğinin 5'inin Denizli'de bulunduğunu söyledi.

Demir, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Hayvancılık Sektörü Değerlendirme Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de hayvancılık sektöründe son yıllarda önemli gelişmelerin yaşandığını, bu gelişmelerin Denizli'de de görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin tarım sektöründe kendisine yeni bir yol çizerken, turizm ve sanayi kenti olarak anılan Denizli'nin son yıllarda bitkisel ve hayvansal üretimde yakaladığı hızlı gelişmeyle tarım sektöründe de iddialı iller arasına girdiğini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Türk tarımı son yıllarda ileri düzeyde teknik ve teknoloji kullanarak gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir duruma gelmiştir. Bakanlığımızın vermiş olduğu hizmetler ve destekler sonucu gerek bölgesel gerek ulusal boyutta çok önemli rakamlara ulaşılmıştır. Hayvancılığın alt yapısı olan yem bitkilerinin ekimindeki artış oranı, çayır ve mera ıslah çalışmaları, İl özel idaresi tarafından sağlanan imkanlar, bakanlığımızca hayvancılık kararnamesi kapsamında yapılan desteklemeler, kurulan süt soğutma ve süt işleme tesisleri, ilimizdeki büyükbaş süt sığırcılığının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Özellikle 2003-2012 yılları arasında ilimizde büyükbaş hayvan sayında yüzde 207'lik artış sağlanmıştır. Bu artış ilimizi et ve süt üretiminde rekabet edebilir konuma getirmiştir. Bakanlık onaylı 12 süt çiftliğinin 5'i Denizli'de bulunuyor. Onaylı süt çiftliklerinden süt alıp işleyen büyük firmalar ürünlerini tüm dünya ülkelerine kolaylıkla pazarlayabiliyorlar."

Toplantıya ilçe kaymakamları, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Sezgin Kutlu, TARSİM Bölge Kontrolü Fahri Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: