Hayvanseverler 5199 Sayılı Yasa Tasarısı Için Sokaklara Döküldü

Bursa’da, 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' tasarısına karşı Türkiye’nin bir çok yerinde tepki gösteren hayvanseverler,...

Bursa’da, 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' tasarısına karşı Türkiye’nin bir çok yerinde tepki gösteren hayvanseverler, hayvanlarının kendilerinden alınmasına karşı çıktı.

Bursa’da da tasarıya tepki gösteren hayvanseverler, Kent Meydanı'nda toplanarak tasarıyı protesto etti. Kent Meydanı'nda, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra saygı duruşunda bulunan hayvanseverler, ardından Fomara Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş esnasında bazı hayvanseverler hayvanları taklit ederek tasarıyı protesto etti. Protesto kapsamında yüzlerini hayvan görüntüsünde boyayarak etkinliğe katılan gruptan bazıları, yanında hayvanlarını da getirdi.

Reklam
Reklam

Yürüyüşe katılanlar, 'Hayvan katliamına hayır', 'Ölüm yasasına hayır', 'Yaşam onların da hakkı', 'Yaradan ol dedi sen öl diyemezsin' gibi pankartlar açıp, sloganlar ve alkışlar eşliğinde tasarıyı protesto etti. Yürüyüşe katılan bazı hayvanseverler ise hayvanların yaşam hakkına vurgu yapmak için bazı skeçler oynadı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Filiz Ayhan, "Evcil hayvan yasa tasarısı değişikliğine karşıyız. 5199 numaralı yasa ve yasa tasarısındaki değişiklikler ülkemizin bağrında kara leke olacaktır. Bizler önce yasa tasarısının geri çekilmesini, daha sonra yenilenmesini istiyoruz. Bu hayvanlardan asla vazgeçmeyeceğiz." dedi. Filiz Ayhan, bütün Türkiye’de yapılmakta olan bu eylem ile hayvanseverler olarak yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Bu arada, bazı hayvanseverleri ise dışarıda ölmek üzere buldukları kedi ve köpeklerin kendilerinden alınmasını kabul etmediklerini belirterek gözyaşı döktü. Ardından, imza kampanyası düzenyelen grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: