Hayvanseverler ayağa kalktı

Muğla'nın Milas ilçesinde, belediyenin sorumluluğundaki geçici hayvan barınağındaki manzaralar hayvan severleri ayağa kaldırdı.

Muğla ili, Milas ilçesinde, Milas Belediyesinin sorumluluğundaki geçici hayvan barınağındaki manzaralar hayvan severleri ayağa kaldırdı.

Milas Belediyesi hayvan barınağında bulunan köpeklerin ilgisizlik nedeniyle ölmesi ve diğer köpekler tarafından ölen hayvanların yenmesi ve ortaya çıkan üzücü manzara hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda bulunan yaklaşık 100 sokak köpeğinden dördünün bakımlarının tam yapılmaması nedeniyle ölmesi ve çok sayıda köpeğin de hasta olması hayvan severleri üzdü.

Reklam
Reklam

Hayvan barınağına ziyaret için giden hayvan severler, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Yeterli beslenememe ve bakımsızlık nedeniyle ölen dört köpeğin cansız bedenleri sağlıklı köpekler tarafından parçalandı.

Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile Bağımsız Hayvan Hakları Savunucuları üyelerinden oluşan bir grup, Milas Belediyesi’nin sorumluluğundaki geçici hayvan barınağındaki görevlileri hayvanlara karşı ilgisizlikle suçlarken, sert tepki gösterdi.

Hayvan severler, kısa süre içinde koruma altındaki 4 köpeğin öldüğünü, yetkililerin gözleri önünde hayvanların diğer köpekler tarafından parçalandığını ve kimsenin müdahale etmediğini ifade etti. Barınaktaki neredeyse tüm sokak köpeklerinin tedavisi zor hastalıklara yakalandığını ifade eden Bağımsız Hayvan Hakları Savunucusu Sabiha Erol, “Buraya geldiğimizde ölen hayvanlar kurtlanmış durumdaydı ve öleli çok uzun süre olduğu belliydi. Gördüğümüz manzara bizi çok üzdü. Barınak yetkililerinin daha duyarlı ve hayvanları seven kişilerden oluşması gerekiyor. Beslenmeleri bile son derece çirkin yöntemlerle yapılıyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz