Hayvanseverlerden fuara tepki

İSTANBUL (İHA) - Hilton Otel'de gerçekleştirilen ve av silahlarının sergilendiği 3. Ev ve Doğa Sporları Fuarı, bir grup hayvansever tarafından protesto edildi.

Hayvanseverlerden oluşan yaklaşık 10 kişilik grup, öğlen saatlerinde otel önünde toplandı. Hayvanseverler, av silahlarının sergilendiği fuara tepki göstererek, hayvanların da yaşama hakkı olduğunu söyledi. Grup lideri Süsen Erkuş, fuar alanına girerek tepkisini burada sürdürmek isteyince gerginlik yaşandı. Erkuş, polis tarafından fuar alanından çıkarılarak gözaltına alındı. Süsen Erkuş ekip otosuyla karakola götürülürken, grup içerisindeki bir hayvansever, "Bizim hayvanlarımızı yiyorlar" diyerek sinir krizi geçirdi.

Reklam
Reklam

"İnsanları güzelliğe kardeşliğe sevgiye çağırıyoruz. Silah fuarları değil, sevgiye dair şeyler olmasını istiyoruz. Bu hayvanlara zarar verebilmek için önce bizim canımızı almak zorundalar. Bu oyun burada bitmeyecek" diye konuşan adam, bir taksiye bindirilerek otel önünden uzaklaştırıldı. Gerginlik, grubun dağılmasıyla son buldu.