Hayvanseverleri çıldırtan görüntüler

ZONGULDAK (İHA) - Soğuk hava nedeniyle Zonguldak'ta en büyük zararı hayvanlar görüyor. Bir kedi soğukta donarak ölürken aç köpekler çöplerde yiyecek arayarak yaşam savaşı veriyor.

Zonguldak'ta gece hava sıcaklığı -8 dereceye düşerken, soğuk havalarda dışarıda gezen sokak hayvanları soğuklara yenik düşüyor. Zonguldak'ta henüz daha kar yağmamasına rağmen yaşanan dondurucu soğuklar nedeniyle Kilimli Beldesi İstasyon Mahallesi'nde istinad duvarı üzerinde donarak öldü. Sahipsiz olduğu belirtilen kedi, belediye ekipleri tarafından olay yerinden kaldırıldı. Dondurucu soğuklarla yaşam savaşı sürdüren başıboş köpekler ise yiyecek bulmak için sokak aralarında ve virane binalarda geziniyor.

Reklam
Reklam

Sokakta kalan hayvanların donarak ölmemesi için belediye yetkililerinin gerekli tedbirleri almasını isteyen bir vatandaş, hayvanların barınaklara yönlendirilmesini istedi. Hava atmak için alınan hayvanların sokağa terkedildiğini ifade eden Doğa ve Doğal Yaşam ile Evcil Hayvanları Koruma, Barındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kutlu Günver, "Ben o kadar doluyum ki, inanın saatlerce günlerce konuşsam yeterli olmaz. Biz canlılar derken sadece insanlar girmiyor. Hayvanlar, bitkiler de canlı türleri arasındadır.

Doğa ve hayvanlar olmadığı müddetçe insanlar yaşayamaz. Ama insanlar gerçekten çok vahşi" dedi. Hayvan yasası çıkarıldığını ama yeterli olmadığını anlatan Günver, şöyle konuştu: "Köpek evimiz var. Hayvanlarımız çok zorluklar altında. Kış soğuk, sokaktaki hayvanlar ölüyor ama barınaktaki hayvanlarımızda zor durumda. Sevin ya da sevmeyin hayvanlara kötü davranmayın. Sevmiyorsanız bize haberdar edin. Maddi katkıda bulunabilirsiniz. Hazır mamalardan ulaştırabilirsiniz. Ne olur, hepiniz bize yardımcı olun.

Reklam
Reklam

Hayvanlarımız acımasızca katlediliyor. Müslümanlar, tüm canlılara merhametli davranır. Hayvanlar sokakta aç, susuz, sefil bir şekilde ölürken siz de rahat uyuyamazsınız. Hava olsun diye kedi köpek beslenmez. Bu hayvanı sonra 'bakamıyorum' diye sokağa atıyorsun. Yemekten ziyade sevgi önemli. Bir avuç gönüllü yapayalnız kaldık. Manevi desteğe bile ihtiyacımızın olduğu gün oldu. Atılacak gazete ve kartonlara bile ihtiyacımız var. Ziyan etmeyelim. Attığınız plastik kaplar bile lazım."

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre soğuk havanın yeni yıla kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor