Hazarbaba’da kayak keyfi

Elazığ Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı M.Süleyman Selmanoğlu, Hazarbaba Kayak Merkezini ziyaret ederek kayak yaptılar.

Elazığ Valisi Muammer Erol Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ ve Gençlik Spor il Müdürü Sedat ACAR, Hazarbaba Kayak merkezinin işletmesini 10 yıllığına kiralayan Taner Durmuş’a ziyaretinde bulundular.

Vali Muammer Erol Burada yaptığı açıklamada, Hazarbaba Kayak merkezinin güzelliğe ve muhteşem manzarasına sahip olduğunu belirterek buraya gelecek kayakçıların her türlü imkanın burada var olduğunu göreceklerini belirtti.

Vali Erol, şöyle konuştu. “Elazığımızın Hazarbaba kayak merkezi diye bilinen ve gerçekten kayak imkanıyla birlikte eşsiz olduğuna inandığımız bir manzarayı ve güzelliği de kayak severlere beraberinde sunma imkanı olan, kayak birlikte başkaca turistin beklediği güzellikleri bulabileceği bir yerdeyiz. İşletmeci arkadaşımızın bahsettiği gibi bu yıl kendileri özel idaremizin açtırdığı ihalede bu işletmeyi 10 yıllığına üstlenmiş oldular. İnşallah kendileri bu 10 yıllık süre içinde hem buranın imkanlarının çeşitlendirilmesi ve kalitesinin arttırılması konusunda bir gayret ve ilave yatırım çabası içerisinde olacaklar, İnşallah işletmeci arkadaşlarımız bunu değerlendirirlerse özellikle de yapmayı düşündükleri yayla turizmi mevzusu için orada ciddi bir destek imkanı bulabilirler. Biz kendilerine elimizden geldiğince kamu kaynaklarının proje bazlı tahsisi konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun dışında da ahaliyi buraya davet ediyoruz. Hem Elazığlıları hem civarımızdaki, demin Diyarbakır’dan gelen gençler, doğunun uladığı burası dediler. Yani Doğunun Uludağ’ının imkanlarından yararlanmaya, Diyarbakır’ı, Bingö’lü, Malatya’yı, Tunceli’yi bu vesile ile davet etmiş olalım. İşletmeci arkadaşlara hayırlı olsun diliyoruz. İnşallah hizmetler gelişerek, çeşitlenerek devam etsin istiyoruz.

Reklam
Reklam

Hazar Baba Kayak Merkezi İşletmecisi Taner Durmuş ise merkezin işletmesini 10 yıllığına kiraladıklarını, bu süre içerisinde hem kış hem de yaz turizmine katkılar sunacaklarını söyledi.

Durmuş: “4 Aralık 2012 tarihinde il özel idaresinin yapmış olduğu ihaleye katılarak 10 yıllık süreçte kayak merkezinin işletmeciliğini Mavi Göl Otel ailesi olarak burayı işletmeye talip olduk. 45-50 günlük çalışma sonucunda kayak merkezimizin eksiklerini gidererek, yeni ekipmanlar katarak kayak severlere hem pis alanında hem kafeterya bölümünde hem de ekipman bakımından hizmet veriyoruz. Burayı alırken sadece kış turizmine değil, yaz turizmine de bir katkı olsun diye aldık. Merkezimiz yazın da açık olacak. Yayla turizmi ve dağ doğa turizmine iştirak edecek bir alan yaratmayı düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl daha farklı bir yapı içerisinde olacak projelerimiz var. Nisan ayı itibariyle bu projeleri gerçekleştirip 2014 sezonuna çok harika bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Burası sadece Elazığ’a değil, bütün bölge illerine hitap eden bir kayak merkezi. Yurtdışından il dışından insanlar buraya geliyor.

Reklam
Reklam

Şuanda da Diyarbakır Bağlar Kaymakamlığının Gençlik merkezinin projesi kapsamında 6 haftalık konaklamalı kayak eğitimi sunuyoruz. Kayak merkezimizde konaklama ünitesi düşünüyoruz. Şuanda mevcutta bir kafeterya bir kayak evi var. Pistimiz var. Telesityemiz var. Telesiyemizin günlük kapasitesi ortalama 100 kişi. Kar bastırma aracımız var, jetsnow motorumuz var, yaklaşık 100 takım kayak ekipmanımız var, kısacası buraya tatil amaçlı gelecek tüm turizimcilerin ihtiyaçlarını karşılayacak güçteyiz, başta Elazığlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm bölge illerindeki kayak severleri bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz