Hazır Giyim Sektörünü Umutlandıran Dönem Başlıyor

Sıcak yaz aylarını durgun geçiren ve işlerin açılması için ramazan ayının son 3 gününü bekleyen hazır giyim sektörü esnafı, yıl

Sıcak yaz aylarını durgun geçiren ve işlerin açılması için ramazan ayının son 3 gününü bekleyen hazır giyim sektörü esnafı, yıl boyu en çok sevdiği dönemler olan bayram ve okul öncesi hareketliliği bir arada yaşamanın umudunu taşıyor.

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren esnafın işinin, geçtiğimiz Kurban Bayramı'ndan bu yana durgun geçtiğini söyledi.

Türkiye'deki tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu, küçük çaplı ve düşük kapasiteye sahip işletme sahiplerinin işinin daraldığını savunan Ayyıldız, üretimin çok, esnaf ve tüccar sayısının da fazla olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Çukurova gibi sıcak iklime sahip yörelerde ise vatandaşların yayla ve denize gittiğini anlatan Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Kent merkezlerindeki nüfus yoğunluğunun azalmasından dolayı, sektördeki çoğu esnaf iş yerini, birkaç parça giyim eşyası satarak kapatıyor. Sıcak yörelerde vatandaşlar bir tişört, bir şort ve terlikle yazı geçiriyorlar. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'ndan bu yana iş hacminde ciddi bir daralma var. Kış ve yaz mevsimi durağan ve sıkıntılı geçti. Umudumuz Ramazan ve Kurban Bayramı ve önümüzdeki ayın ortasında okulların açılacak olması. Ramazan'ın son 3 gününde işlerde canlanma bekliyoruz. Giderlerini karşılamakta zorlanan hazır giyim sektörü esnafı, yılın 365 gününde en çok bayramlar, mevsim önceleri, eğitim ve öğretim döneminin başlayacağı günleri seviyor. Bayram ve okul öncesi inşallah beklenen hareketlilik olur."

Ayyıldız, üretim, istihdam ve yeni pazarlara daha fazla ağırlık verilmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Devletin, bu konuyu daha çok teşvik etmesi gerektiğine inanıyoruz. Ortadoğu'da yaşanan krizler ve çatışmalar, Türkiye'nin ihracatını olumsuz yönde etkiledi. Bunun yanı sıra Avrupa'da da bir kriz söz konusu. AB'de yaşayanlar da fazla harcama yapmayarak, ekonomik anlamında kendini koruma altına alıp, bütçelerini ona göre ayarlıyorlar. Bu sıkıntılı günleri aşmak, yeni açılımlar ve pazarlarla mümkün olur. Bunun için gerekli adımlar atılıyor ama daha fazlası lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: