Hdı Genel Müdürü Arıkçı: "fiyat Değil Çözüm Odaklı Çalışılmalı"

Oto sigortalarında yaşanan teknik zarara yönelik ortak çalışma gruplarının oluşturularak çözüm odaklı çalışılması gerektiğini vurgulayan...

Oto sigortalarında yaşanan teknik zarara yönelik ortak çalışma gruplarının oluşturularak çözüm odaklı çalışılması gerektiğini vurgulayan HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, doğru ve aktüeryal hesaplamaya dayanan ortak bir eşik tarifeyle bu sorunun çözülebileceğini belirtti.

HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, sigorta sektörünün oto sigortalarında teknik zararının göstergesi olan 2012 ilk 6 aylık sonuçlarını değerlendirdi. Bu zararın başlıca nedenlerini açıklayan Arıkçı, sigorta şirketleri arasında yaşanan haksız rekabetin, aktüeriyel hesaplamaya dayanmayan ve gerçek maliyetleri yansıtmayan düşük tarifelerin ayrıca ilgili rekabet kurallarının çiğnenmesinin oto sigortalarında yaşanan zararın sebeplerinden olduğunu ifade etti. Arıkçı sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

“Sektörde yaşanan suistimallerin artması hasar maliyetlerinin çoğalmasını sağlıyor. Öte yandan bu konuda şirketler arasında bir dayanışma ve yardımlaşmanın olmaması da zararı tetikleyen faktörler arasında geliyor.”

Sigorta sektöründeki grupların problemli konulara çözüm odaklı yaklaşmak yerine problem çıkarmayı seçtiğini dile getiren Arıkçı, tüketicilerin davranışlarına da dikkat çekti. Tüketicilerin fiyat odaklı yaklaşmalarının hizmet kalitesini geri planda bıraktığını aktaran Arıkçı, şirketlerin zarar uğruna bu duruma boyun eğdiğini söyledi.

DOĞRU EŞİK TARİFEYLE ZARARIN ÖNÜNE GEÇİLİR

Oto sigortalarında yaşanan bu zararı engellemeye yönelik görüşlerini aktaran Genel Müdür Orhan Arıkçı, doğru ve aktüeriyel hesaplamaya dayanan ortak bir eşik tarifeyle bu sorunun çözülebileceğini belirtti. Arıkçı sözlerini söyle sürdürdü:

“TSREŞB’nin ve şirketlerin bir çalışma grubu oluşturup eşik değeri gerçek seviyelere çekmesi gerekiyor. Sonucunda da bu gerçek eşik değerin uygulamaya geçirilmesi ve Hazine Müsteşarlığı tarafından da denetlenmesi önem teşkil ediyor. Bunun yanı sıra tüketiciyi bilgilendiren merkezlerin daha etkin hale getirilmesi ve aksiyonların şirketler arasında paylaşılması da gerekir.”

Reklam
Reklam

Hizmet alınan servis ve garajlarla ortak hizmet alımının sağlanmasına dikkat çeken Arıkçı, yedek parça fiyatları ve hasara göre maksimum maliyet tablosunun çıkarılması gerektiğini söyledi. Ortak çalışma gruplarının oluşturulmasıyla çözüm odaklı çalışmanın önemine değinen Arıkçı, “Satış kanalları tarafından basit ve fiyat odaklı satış yerine gerçek bilgilendirme ve satış sonrası hizmet kalitesini ön plana çıkartılıp, tüketici sadakatinde artış sağlamak gerekir. Dolayısıyla şirketler elemanlarına eğitim desteğinde bulunmalı” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz