Hdk Heyetinden Baydemir’e Ziyaret

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Diyarbakır Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.HDK Diyarbakır...

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Diyarbakır Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

HDK Diyarbakır Meclisi bileşenleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Konuklarını gül ile karşılayan Baydemir’e Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Danışmanı Eşfer Güler eşlik etti. Ziyarette HDK Diyarbakır Meclisi Sözcüsü Hüseyin Bardakçı, HDK’nin ikinci kongresinden sonra partileşme sürecine girdiğini belirterek, HDK’nın sisteme muhalif, kendini ifade etme imkanı bulamayan pek çok bileşeni içinde barındırdığını söyledi. Bardakçı, Diyarbakır’daki çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. Daha sonra aralarında Pir Sultan Abdal Derneği, sendikacı, Hebun gibi kurum veya şahsiyetin bulunduğu Meclis bileşenleri kendilerini tanıttı.

Reklam
Reklam

Baydemir de, HDK’nın ortak bir akıl ve ortak bir vicdanın oluşturulmasında büyük bir katkı sağlayabileceğini belirterek, “21. yüzyılda yeni sınırların çizilmesine gerek olmadığı inancındayım. Aksine sınırların gevşetilmesi gerekiyor” dedi.

Avrupa’nın 100 yıl savaşları yaşadığını ve geldiği noktanın sınırların gevşetildiği ve ortak değerler etrafında birleşme olduğunu ifade eden Baydemir, “Bölgeden uzatılan barış elinin Ege’de, Karadeniz’de, Akdeniz’de, İç Anadolu’da tutulmasını sağlamak gerekiyor” diye konuştu.

Baydemir, HDK’nın başarılı olmasının daha büyük acılar yaşanmasını önleyeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: