Hdk İl Meclis Üyesi Kadri Erener:

Kayseri’de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi üyesi Kadri Erener, “Bugün süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin 50....

Kayseri’de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi üyesi Kadri Erener, “Bugün süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin 50. günündeyiz. 60 kadar cezaevinde 700 kadar tutuklu ve hükümlü artık ölüm çizgisine yaklaştı. Hemen adım atarak geri dönülmesi mümkün olmayacak bir felaket durdurulmalı” dedi.

Emek Partisinde yapılan basın açıklamasında konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İl Meclisi üyesi Kadri Erener, “Cezaevlerinde 12 Eylül’de başlayan süresiz açlık grevleri hala durdurulamadı. Ölümler an meselesi. Tutuklu ve hükümlülerin insani ve demokratik taleplerini karşılamak yerine 200 yılındaki ‘hayata dönüş operasyonu’ olarak isimlendirilen katliamı hatırlatan ‘gerekirse müdahale ederiz’ açıklamaları kaygılarımızı daha da arttırıyor. Kolayca çözülmesi mümkün bir sorun karşısında, hükümet adım atmamakla direniyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Artık ölüm öncesi çizgide olduklarını belirten Erener, “Bu çizgiyi aşmamak için tüm ülke düzeyinde kadın, erkek, her dilden ve inançtan insanlarımızın güçlü çığlığına ihtiyaç var. İnsan yaşamının değerine kutsallığına inanan tüm demokratik kurumları ve bireyleri her yerde ve alanda dayanışma göstererek, ölümleri engellemek üzere güçlü bir ses ve büyük bir büyük bir çığlık yaratmaya çağırıyoruz. Halkların Demokratik Kongresi Kayseri yürütmesi olarak bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bugün süresiz - dönüşümsüz açlık grevlerinin 50. günündeyiz. 60 kadar cezaevinde 700 kadar tutuklu ve hükümlü artık ölüm çizgisine yaklaştı. Hemen adım atarak geri dönülmesi mümkün olmayacak bir felaket durdurulmalı” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: