HDP: @DrBereday Twitter hesabının sahibiyle ilgimiz yoktur

HDP yazılı açıklamasında, Twitter'da "Bomba Ankara'da patlayacak" mesajı paylaşan hesabın sahibiyle partinin hiçbir bağı olmadığını duyurdu. Hesabın sahibi E.Ö. gözaltına alınmıştı.

HDP, Ankara'daki bombalı saldırı öncesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak" mesajı paylaşan ve dün gözaltına alınan @DrBereday hesabının sahibiyle partinin bir ilgisi olmadığını duyurdu.

HDP'nin açıklamasında, "Hükümet yanlısı basın organlarında partimizle ilişkilendirilmeye çalışılan @DrBereday nick'li Twitter hesabının sahibi olarak ismi geçen kişinin (E.Ö) partimizde resmi ya da gönüllü olarak herhangi bir görevi bulunmamaktadır" dendi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Üstelik bu kişinin HDP karşıtlığı, AKP yanlısı olarak da bilinen, televizyon ve gazetelerde yorumculuk yapan İlhami Işık tarafından da kamuoyuyla paylaşılmıştır."

Reklam
Reklam

Yazar İlhami Işık, Radikal'e yaptığı açıklamada @DrBereday rumuzlu kişiyle 6-8 Ekim olayları sırasında sosyal medya üzerinden sohbeti olduğunu söylemiş ve şunları söylemişti:

"Kendisini şahsen tanımam ama Diyarbakır'da doktorluk yaptığını herkes bilir. Kendisi de zaten bu bilgiyi daha önce Twitter'da yazmıştı. 6-8 Ekim'de HDP ve Selahattin Demirtaş'ı çok sert sözlerle eleştirmişti. Vandalizm ve vahşizm tabirlerini kullanmıştı. Benim de hoşuma gitmişti bu tabirler ve bu sözlerini Twitter'da paylaşmıştım."

Işık, "Ankara'da 'bomba patlar' sözü de PKK'nın ateşkes ilan etmesiyle ilgili bir tartışmaya dairdi, mitingle hiç alakası yoktu" demişti.