HDP Genel Merkezi'ne taşlı molotoflu saldırı

Ankara'da HDP Genel Merkezi'ne kalabalık bir grup saldırıda bulundu. Saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'nde yangın çıktı. Öte yandan çeşitli HDP Genel Merkezi'ne de saldırılar düzenlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yurt genelinde düzenlediği yürüyüşler olaylı geçti. Ülkenin çeşitli yerlerinin HDP Genel Merkezlerine saldırılar düzenlendi. Ankara'da HDP il binası taşlanırken yapılan saldırının ardından binaya otomobili ile girmek isteyen bir kişi gözaltına alındı. Alanya'da ki HDP ilçe binası da ateşe verilirken çeşitli şehirlerde de HDP Genel Merkezlerine saldırıldı. Kırşehir'de HDP'li bir vatandaşa ait kitapevi de ateşe verildi.

HDP GENEL MERKEZİ'NE TAŞLI SALDIRI

Ankara'daki HDP Genel Merkezi'ne saldırı yapıldı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yurt genelinde düzenlediği "Şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü olaylı geçti. Ankara'da yapılan yürüyüş Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş yaklaşık 8 kilometrelik Kızılay Meydanı'na terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü. Kortejin başında MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Ankara İl Başkanı Baki Çetinkaya yer aldı.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından dağılan gruptan bazıları Kızılay'da ara sokaklara dağılarak AK Parti İl Başkanlığı ve HDP Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Kızılay meydanında bulanan kabalıktan bir grup HDP Genel Merkezine yürüyüşe geçti.

Polis HDP binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Binaya girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın artması üzerine grupta bulunan bazı kişiler polis barikatını aşarak HDP binasını taşladı. HDP tabelasını kıran grup daha sonra bina önündeki direğe Türk bayrağı astı. Polis daha sonra gazlı müdahalede bulunarak grubu sokaktan çıkardı.

YÜKSEL CADDESİ’NDE MÜDAHALE

Protestocu grup sol görüşlü grupların etkinlik düzenlediği Yüksel Caddesi’ne girmek isteyince barikat kuran polisle aralarında gerginlik çıktı. Sol görüşlü gruplara müdahale etmek isteyen protestocu gruba polis engel oldu. Israrla Yüksel’e girmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Kızılay Meydanı’ndan ayrılan küçük bir grup ise Büklüm Sokak’taki HDP Genel Merkezi’ne geçerek bina önünde eylem yaptı. Gruptan bazıları genel merkeze saldırıda bulundu. Saldırı sonrasında HDP Genel Merkezi’nde küçük çaplı yangın çıktığı görüldü. Polis müdahalesi sırasında grup kaçarak ara sokaklara dağıldı. Yangına müdahale için 4 itfaiye ekibi bölgeye geldi ve yangına müdahale etti. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken sokağın giriş ve çıkışı trafiğe kapatıldı.

Reklam
Reklam

KIRŞEHİR'DE KİTAPEVİ ATEŞE VERİLDİ

Kırşehir’de HDP’li Eşref Odabaşı’na ait Gül Kitabevi, tekbir sesleriyle ateşe verildi. DHA’nın haberine göre MHP Kırşehir İl Teşkilatının düzenlediği ‘Teröre Lanet‘ yürüyüşü Terme Caddesi’ndeki parti il merkezi önünde başladı. Ankara Caddesi’ne kadar süreceği bildirilen yürüyüşe katılan bir grup, lise caddesine dönerek HDP Kırşehir il binasındaki parti levhasını indirip, buraya Türkiye bayrağı astılar.

Yaklaşık 150 kişilik bir grup da tekbir getirip, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez‘ sloganları atarak HDP’li Eşref Odabaşı’na ait Gül Kitabevi’nin camlarını kırıp, binayı ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra tatlı salonu, çiğköfteci ile konfeksiyon mağazasını ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

ALANYA'DA HDP İLÇE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Alanya'da düzenlenen teröre tepki yürüyüşü, saat 19.00 sıralarında grubun Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başladı. Şehit polisler Abdullah Ümit Sercan ile İbrahim Halil Aksoy'un ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik grup Türk bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçti. Gruptan bazıları HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. HDP ilçe başkanlığının bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi. Alevler bir anda büyürken, bazı göstericiler restoranın çatısından HDP binasına çıkmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yangın büyüyerek HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binayı sardı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti.

Reklam
Reklam

HDP ilçe binasına TOMA da gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırılırken, yangına Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. İşyerinde bulunan tüplerin patladığı olayda yaralanan olmazken, restoran ve HDP ilçe başkanlığının bulunduğu bina kullanılamaz hale geldi.

EREĞLİ'DE HDP BİNASINDAKİ EŞYALAR ATEŞE VERİLDİ

Konya'nın Ereğli ilçesinde terör örgütünü protesto eden grup HDP binasındaki parti tabelasını indirip, Türk Bayrağı astı. Göstericilerden bazıla parti binasındaki eşyaların bir kısmını binadan atıp, ardından yaktı.

HDP GENEL MERKEZİ'NE YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

Antalya'da terör olaylarını protesto etmek isteyen grup, HDP Genel Merkezi'ne yürümek isteyince polis, basınçmı su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri, HDP İl Başkanlığı binasına giden 10 sokağın girişini kapatarak göstericilere engel oldu. Polisin 'Dağılın' uyarılarına rağmen göstericiler, binaya yürümek isteyince TOMA'lardan basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Gazdan, çok sayıda gösterici etkilendi. Göstericiler bunun üzerine polisi yuhaladı. Biber gazından polis ekipleri de etkilendi. Kargaşada çevik kuvvet ekiplerini aşan bazı göstericiler, takviye ekipler tarafından yakalanarak barikatın dışına çıkarıldı.

Reklam
Reklam

ORHANGAZİ'DE HDP TABELASINI YAKTILAR

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, terör olaylarını protesto eden bir grup, HDP İlçe Teşkilatı'nın tabelasını ve parti bayrağını indirip yaktı. Parti binasına Türk bayrağı asan kalabalığı polis dağıttı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÇANAKKALE'DE HDP GENEL MERKEZİ'NİN CAMLARINI KIRDILAR

Çanakkale'de şehit askerin cenazesinin götürüldüğü sırada, güzergah üzerinde bulunan HDP Çanakkale İl Başkanlığı binasına bir grup saldırıda bulundu. Binanın, taşlarla camlar kırılırken, iki kişi duvara tırmanarak parçaladıkları tabelayı aşağı attı.

AMASYA'DA HDP GENEL MERKEZİ'NE SALDIRI

Amasya'da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla terörü protesto yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 250 kişilik grup Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde bulunan HDP il binasına gitti. Burada parti binasına girmek isteyenleri polis engellerken, bu sırada 3 kişi HDP il binasına girdi. İçeri girenler, parti tabelasını söküp, parti bayraklarını ve dökümanları dışarı atarak camları kırdı. HDP binası önüne gelen Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Veysel Saka, sağduyusu çağrısı yaparak grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra HDP il binası önünden ayrıldı.

Reklam
Reklam

ÇORUM'DA HDP GENEL MERKEZİ'NE TAŞLI SALDIRI

Çorum'da terör olaylarına tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup HDP Genel Merkezi'ne taşlı saldırıda bulundu. Çorum'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Gazi Caddesi güzergahından ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grubun, Bahabey Caddesi Kavşağı'ndan geçişi sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi koşarak Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan HDP Çorum Genel Merkezi'nin önüne gitti. Grup 5 katlı binanın birinci katındaki parti il binasını taş yağmuruna tuttu. Parti binasının camları kırılırken vatandaşlar binaya girmek istedi. Polis ekipleri bina önüne etten duvar ördü. İçeri giremeyen vatandaşlar bu defa da getirdikleri bir merdivene çıkarak parti tabelasını dışarıdan söktü. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, öfkeli vatandaşlarla görüşüp sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 2'si polis, 7 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

Reklam
Reklam